Jamie Dornan zet karakterrol neer in “The Tourist” serie

Fifty Shades acteur Jamie Dornan zou hebben bekend dat “The Tourist” serie één van de moeilijkste rollen was die hij had gespeeld, maar dat het allemaal waard was. De zesdelige gelimiteerde serie, die debuteerde op de BBC voordat hij op HBO Max verscheen, volgt het personage van Dornan, die wakker wordt in het ziekenhuis na een ongeluk zonder herinnering aan zijn vorige leven, dat een rommelig leven was.

Korte inhoud: Het is het verhaal van een man (Jamie Dornan) die aan geheugenverlies lijdt nadat hij door een tractor van de weg is gereden. We mogen met hem op ontdekkingsreis gaan om erachter te komen wie hij is. We ontmoeten ook een onwaarschijnlijke held, Helen (Danielle Macdonald), een politieagent in opleiding. Ze is ietwat zwaarder gebouwd en heeft een een loser van een verloofde genaamd Ethan (Greg Larsen). En toch gaat ze deze persoon met geheugenverlies helpen, of hij het nu leuk vindt of niet, wat er ook gebeurt. Al snel beseft men dat de man heel wat skeletten in zijn kast heeft die nog steeds de benen hebben om hem in te halen.

De toon van de serie balanceert tussen drama en komedie en zet de kijkers vaak op het verkeerde been. Soms verandert de serie een beetje in een kat-en-muisspel – waarbij de muis probeert uit te zoeken hoe hij in de eerste plaats aan een staart kwam. De serie werd gemaakt en geschreven door Harry en Jack Williams en werd gefilmd in de outbacks van Zuid-Australië, inclusief met de zandstormen, de vele insecten, de bloedhete dagen tot ijskoude ochtenden.

In de film zien we nog rollen van Shalom Brune-Franklin, Ólafur Darri Ólafsson, Damon Herriman, Victoria Haralabidou en Damien Strouthos. De serie zal je kunnen bekijken op HBO Max en binnenkort op Streamz.

*** “The Tourist” trailer ***


1 Comment

  1. Fran

    Een origineel verhaal wel …lol

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *