Steve McQueen’s Bullitt verfilmd door Steven Spielberg met Bradley Cooper

Bradley Cooper heeft de hoofdrol gekregen in de aankomende film van Steven Spielberg over een harde flik uit San Francisco, een personage dat beroemd is gemaakt door Steve McQueen in de thriller Bullitt (1968).

Korte inhoud: Detective Frank Bullitt (Bradley Cooper) wordt door de politicus Chalmers uitgekozen om een Maffia-getuige te beschermen. Deze wordt echter neergeschoten door twee huurmoordenaars die precies lijken te weten waar hij zich verstopt had. Bullitt begint een onderzoek naar zowel de moordenaar als het lek, waarbij hij moet zorgen dat de getuige zo lang mogelijk blijft leven zodat de moordenaars terug zullen keren.

De bovenstaande korte inhoud is deze van de film uit 1968 en naar verluidt zou Spielberg ervoor gekozen hebben om geen remake te maken maar zich gewoon hebben laten inspireren door de film. Josh Singer is in ieder geval bezig met het script. De man heeft reeds een Oscar op zak voor zijn script van Spotlight (2015). De oorspronkelijke film markeerde één van McQueens kenmerkende rollen en bevat één van de meest iconische achtervolgingsscènes aller tijden. Een scène waarin McQueen deels zelfs achter het stuur kroop voor de achtervolging. Bradley Cooper is in veel markten thuis maar ik denk niet dat hij in staat is om dergelijke stunts voor zijn rekening te nemen.

In alle eerlijkheid kijk ik meer uit naar deze prent dan naar Indiana Jones 5 met een nazi-NASA-villain Mads Mikkelsen zoals het er naar uitziet zoals RadioTimes liet weten (zie pic).

4 Comments

 1. Justin

  Ik hoop dat Spielberd de tijdsgeest respecteert en het in een 60-70 sfeer maakt. Bullitt zonder zijn ’68 Mustang is gewoon Bullitt niet. Maar kijk hier wel naar uit.

  Reply
 2. Arte

  Ben benieuwd, hoop ook wel dat het een 60’s film zal worden maar gezien Spielberg het draait zal dat wel het geval zijn vermoed ik.

  Reply
 3. Ed Ward

  Eén van de betere films van Steve McQueen. Wel raar dat Spielberg dit maakt, ik dacht dat hij geen remakes wilde maken.

  Reply
 4. Sheepy16

  Kunnen ze ondertussen Steve McQueen al niet deep faken?

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *