Zillion trailer met Matteo Simoni als Dennis Black Magic

Robin Pront pakt vandaag uit met de officiële trailer van zijn nieuwe film Zillion (2022). Hij serveert ons een cocktail van flitsende scènes, een soundtrack die je terugkatapulteert naar de jaren ’90 en een cast om ‘u’ tegen te zeggen.

Korte inhoud: Zillion vertelt het epische verhaal van de opkomst en ondergang van ’s lands grootste discotheek ooit. In een tijd waarin ’the sky was the limit’, in een universum waar seks & drugs, techno en vooral veel geld vrijelijk circuleren, gaan de hoofdrolspelers op zoek naar roem en kicks, naast respect en liefde. Het spul dat geld niet kan kopen. We bevinden ons in 1997. Computergenie Frank Verstraeten (Jonas Vermeulen) is klein van gestalte, zijn ambities des te groter. Met megadiscotheek Zillion bouwt hij in Antwerpen de place to be voor uitgaand Vlaanderen en ver daarbuiten. Frank paradeert er met Vanessa (Charlotte Timmers), de mooiste vrouw van België terwijl partner in crime en pornokoning Dennis Black Magic (Matteo Simoni) voor de pikante acts zorgt. Frank wordt even beroemd en berucht als z’n discotheek, maar trapt daarbij al te vaak op de verkeerde tenen.

We hebben er lang op moeten wachten maar de film is er uiteindelijk. Op 28 en 29 oktober gaat trouwens de Zillion eenmalig openen in de Waagnatie Expo & Events in Antwerpen. Dus een betere promotie voor de film kan je je niet inbeelden. De kan om terug in de tijd te gaan naar het Vlaamse clubsleven uit de jaren 90 met zijn drugs, seks en pompende technomuziek. Dit is tevens het soort films die een Michael Bay nog had willen verfilmen want zowat alle ingrediënten waar hij verzot op is zijn in dit verhaal vervat. Maar Robin Pront is zeker een talentvolle regisseur en hij heeft met D’Ardennen (2015) al bewezen dat hij een goed verhaal kan vertellen met interessante karakters.

In de film zien we Jonas Vermeulen als Frank Verstraeten en Matteo Simoni als Dennis Black Magic. Daarnaast zien we ook nog Ella Leyers, Charlotte Timmers, Barbara Sarafian, Geert Van Rampelberg, Jennifer Heylen, Ward Kerremans, Dirk Roofthooft, Patrycja Pulit en Stefan Perceval. Kevin Meul schreef het scenario samen met Robin Pront die ook de film regisseerde. Robrecht Heyvaert (D’Ardennen, Patser, Bad Boys for Life) verzorgt net zoals bij D’Ardennen het camerawerk. Zillion zal verdeeld worden door Kinepolis Film Distribution en wordt op 26 oktober 2022 in de Belgische bioscoopzalen verwacht.

*** Zillion trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *