Spirit Untamed (2021) *** Blu-ray recensie

Ik ben niet opgegroeid met Spirit: Stallion of the Cimarron (2002) maar ik weet dat de film 20 jaar geleden echt wel een indruk heeft gelaten bij heel wat jongeren. En deze Spirit Untamed (2021) laat dit verhaal herleven met betere visuals. Deze film is zowel een vervolg als spin-off van die film en de daaropvolgende Netflix-serie Spirit Riding Free, die in 2017 in première ging.

Korte inhoud: Lucky Prescott (Isabela Merced) heeft haar moeder verloren en verhuist van haar huis in de stad naar een klein grensstadje. Ze raakt bevriend met een wilde mustang genaamd Spirit. Stilaan krijgt het meisje een hechte band met het paard. Dat zal haar leven voorgoed veranderen.

De eerste Spirit film was technisch gezien de eerste animatiefilm van Dreamworks sinds de monster-CGI Shrek, en had als handgetekende film nogal wat waar te maken, maar slaagde er op bewonderenswaardige wijze in het hart te vinden dat vaak ontbreekt in dergelijke animatiefilms. Om de twee nu te gaan vergelijken vind ik moeilijk, het voelt als twee totaal verschillende films, maar het script van Aury Wallington en Kristin Hahn ontbreekt wel wat humor en emotie. Dus echt memorabel kan je deze film toch niet noemen.

De film werd geregisseerd door Elaine Bogan en Ennio Torresan en zij hebben een met sterren bezaaide stemmencast bijeen gebracht, gaande van Julianne Moore, Eiza González, Jake Gyllenhaal tot Walton Goggins. Critici waren waren in het algemeen minder onder de indruk van deze film dan van het origineel, maar het is in ieder geval een vermakelijke rit voor het hele gezin en kan worden gebruikt als een manier om de kleintjes terug te leiden naar het origineel.

Spirit Untamed bevat naar goede gewoonte zoveel bekende en zorgvuldig publieksvriendelijke elementen, terwijl de animatie toch een beetje blokkerig en eendimensionaal kan lijken. Er zijn echter enkele aantrekkelijke karakterontwikkelingen en mooie zinderde beelden. En uiteindelijk is er ook de opbeurende muzikale thema’s (inclusief ‘Fearless’, ‘You Belong’ en ‘Better With You’) die zeker een hit zullen zijn bij het doelpubliek. De muziekscore werd geschreven door Amie Doherty. Spirit Untamed is niet erg origineel, maar de moed van deze meid is inspirerend en voor degenen die jongeren willen vermaken, is het een warme en opwindende animatiefilm. Spirit Untamed is uit op DVD en Blu-ray sinds met deleted scenes en making of filmpjes.

Review Spirit Untamed (2021)
Recensie door op

Beoordeling: 3 / 5

rating

*** Spirit Untamed trailer ***

1 Comment

  1. Gert Jan

    Ik heb het mijn 6-jarige laten zien en zij vond het zo leuk. Dat is het enige dat voor mij telt.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *