Geen Star Wars of Cleopatra voor Patty Jenkins

Je bent maar zo goed als regisseur als jouw laatste film en dat blijkt nog maar eens het geval te zijn voor Wonder Woman (2017) regisseuse Patty Jenkins. Haar laatste film Wonder Woman 1984 (2020) werd door pers en publiek met de grond gelijk gemaakt. Haar Star Wars film Rogue Squadron (2023) werd on hold gezet en haar passieproject Cleopatra (2022) werd versast naar een andere regisseur.© Warner Bros.

En dus gaat Patty het nog maar eens proberen met de franchise wat haar op de kaart heeft gezet, en maakt zich klaar voor de threequel Wonder Woman 3 (2023), een film waar niemand op zit te wachten, maar iets wat gemakkelijk te financieren is voor een studio, ook al denk ik niet dat Warner opnieuw 200 miljoen zal vrijmaken. De eerste Wonder Woman was een kaskraker van bijna 900 miljoen dollar als bioscooprecette, maar de sequel moest het stellen met 166 miljoen dollar en dat met een productiebudget van 200 miljoen dollar. Warner heeft vermoedelijk ook de tijd willen nemen om dit project in goede banen te leiden en bijgevolg mag Patty maar pas draaien in 2023.

Laten we ook niet vergeten dat Patty ook geen al te goede relatie had met Warner. Warner vond dat het script van ‘1984’ van de hak op de tak sprong en dat ze een keuze moest maken tussen het amazone verhaal en de 80’s verhaallijn. Maar Patty hield koppig het been stijf met een miljoenen-verlies voor Warner als gevolg. Nu zullen de kaarten wel anders liggen, want niets weerhoudt Warner om ook een andere regisseur te zetten op Wonder Woman. Gezien Gal Gadot geen problemen had met andere regisseur op Cleopatra – wat het passieproject was van Patty – zie ik niet in waarom ze problemen zou hebben met een andere regisseur voor Wonder Woman, zeker ook dat Zack Snyder geen verkeerd portret had gemaakt van haar in Zack Snyder’s Justice League (2021).

Ik begrijp tot op vandaag niet dat Patty zomaar Cleopatra uit haar handen heeft laten glippen. Dit had haar opnieuw op de kaart kunnen zetten en Gal is gewoon geknipt voor de rol. Door nu nog maar eens een Wonder Woman film te maken zal ze haar eigen graf maken als een “one-hit-wonder”. Ik zie niets goed komen van een franchise die na de 80’s nu in de 90’s zal vervallen, en al zeker als ik zie dat Patty opnieuw het script zal schrijven. Ook de terugkeer van Chris Pine was een mislukking. Hij leek wel een soort ‘Rain Man’ die nog nooit een roltrap of een trein had gezien, ook al bestonden deze al toen hij leefde. Pine was in de film gebracht omdat er twijfel waren of Gal Gadot wel een film op haar schouders kon dragen als hoofdactrice, zelfs met de sequel. Een beetje zoals de casting van Natalie Portman in de Thor film omdat er twijfel was rond Chris Hemsworth. Maar geeft die karakters dan ook een degelijke rol. Hoe dan ook zal er veel meer nodig zijn om deze threequel interessant genoeg te maken.

5 Comments

 1. Daan

  Ik heb nooit begrepen waarom ze de sequel zo nodig in de jaren 80 wilden situeren. Had toch veel beter geweest om gewoon de tijdlijn van Justice League te volgen. Dus om nu nog eens de 90’s te doen, neen dank u.

  Reply
 2. Anthony

  Misschien eens 5 jaar geen Star Wars films meer maken en dan alles gaan rebooten.

  Reply
 3. Ronald

  Na Wonder Woman 2 heb ik geen zin meer in een derde film. Ik snap zelfs niet dat Gadot na de vorige flop nog eens een rondje Wonder Woman wil doen…

  Reply
 4. Fran

  Cleopatra kan wel een boeiende film zijn en Gal Gadot is inderdaad geknipt voor de rol, ik hoop dat de film van niveau is.

  Reply
 5. Phillip

  WW2 was echt een puinhoop 😮

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *