The Last Duel’s box office flop is te wijten aan Millennials volgens Ridley Scott

Ridley Scott (Alien, Prometheus, Gladiator) mag dan nog wel één van de beste regisseurs zijn in Hollywood, de box-office resultaten vallen niet altijd mee. Toch heeft hij geen spijt van de productie van The Last Duel (2021) en evenmin van de promotiecampagne van Disney. Het falen van de kassa is de schuld van jonge mensen en hun mobiele telefoons, zegt hij. Het nieuws was te lezen via The Hollywood Reporter.

Ridley verscheen begin deze week op de podcast “WTF” van komiek Marc Maron. Een van de besproken onderwerpen was The Last Duel, de film die Scott regisseerde op basis van een scenario van Nicole Holofcener, Ben Affleck en Matt Damon op basis van het gelijknamige boek van Eric Jager, die wereldwijd slechts 28 miljoen dollar kon ophalen ondanks een budget van 100 miljoen dollar, en dat sinds zijn release op 15 oktober.

“Nee. Disney deed fantastisch promotiewerk”, zei Scott toen Maron suggereerde dat het bedrijf mogelijk de reden was voor de lage prestaties van The Last Duel. “De bazen waren dol op de film – omdat ik bang was dat het niet voor hen was – maar ze vonden de film erg leuk, dus hun reclame, publiciteit, enzovoort, was uitstekend. Ik denk dat waar het op neerkomt – wat we vandaag hebben is een publiek dat is grootgebracht met deze verdomde mobiele telefoons. De millennials willen nooit iets leren, tenzij je het op de mobiele telefoon wordt verteld,” vervolgde Scott. “Ik denk dat we er nu ook met Facebook mee te maken hebben. Ik denk dat er een verkeerde richting is opgetreden waar het het verkeerde soort vertrouwen heeft gegeven aan deze nieuwste generatie.”

Maron zei dat hij dacht dat de tijdsperiode en actie in de film een ​​gelijkspel voor een jonger publiek zou zijn geweest. “Ik ben het met je eens. Vooral met Matt Damon, Ben Affleck en Adam Driver en dit nieuwe meisje genaamd Jodie Comer. Dat is de oproep die u doet. Dat is de oproep die Fox deed. We vonden het allemaal een geweldig script en we hebben het gehaald. Maar je kunt niet altijd winnen. Wat mij betreft, ik heb nog nooit spijt gehad van een film die ik ooit heb gemaakt. Niks. Ik heb al heel vroeg geleerd om je eigen criticus te zijn. Het enige waar je echt een mening over moet hebben, is wat je net hebt gedaan. Zorg ervoor dat je gelukkig bent. En kijk niet achterom. Dat ben ik.”

The Last Duel is niet de enige flop waar Scott anderen de schuld van geeft. “In 1982 maakte ik een film genaamd Blade Runner. Het was mijn derde film. Best verdomd goed,'” zei hij tegen Maron. “Ik ben toen vermoord. Ik ben vermoord door [filmcriticus] Pauline Kael, die me niet eens heeft ontmoet. Ze had me nog nooit ontmoet en ineens las ik een reeks beledigingen van vier pagina’s in de New Yorker, een heel stijlvol tijdschrift. Zij had het toen verkeerd en ik was vooruit op mijn tijd. Ik heb het artikel toen ingelijst. Het is nu in mijn kantoor. En dus lees ik nooit kritiek, omdat dit ze zo fout zat.”

*** The Last Duel trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *