Y: The Last Man krijgt geen tweede seizoen

FX’s bewerking van “Y: The Last Man” (2021), gebaseerd op de strip van Brian K. Vaughan en Pia Guerra uit 2005, is geannuleerd. De aankondiging werd gisteren gedaan door showrunner Eliza Clark, die zei dat FX op Hulu geen tweede seizoen zou krijgen.

De serie, met Ben Schnetzer als Yorick Brown, de enige cis-man ter wereld die niet het slachtoffer werd van een massale plotselinge dood, ging vorige maand in première met gemengde gevoelens. De serie had een interessante wereldopbouw dat het bronmateriaal relevant kon maken voor een hedendaags publiek. Hoewel, er zit veel politiek in, en ik vermoed zelfs meer dan wat er in de comics zat. En ik ben er zelf nog niet uit of deze politieke stellingen een meerwaarde waren voor het verhaal. Ik had liever gehad dat ze de karakters wat interessanter konden maken, want de meeste van hen zijn gewoon niet charismatisch of aantrekkelijk genoeg.

In haar verklaring sprak Clark haar dank uit aan de cast en crew, plus FX. “Ik ben nog nooit in mijn leven zo toegewijd geweest aan een verhaal”, schreef ze, “en er is nog zoveel meer te vertellen… We willen niet dat het stopt.” Aan het einde van haar tweet belooft ze dat ze haar best zal doen om de show naar een ander platform te brengen. “We weten dat iemand anders veel geluk zal hebben met dit team en dit verhaal.”

Met nog drie afleveringen te gaan van Y’s eerste (en momenteel enige) seizoen, dringt Clark erop aan dat fans de resterende afleveringen moeten blijven bekijken. “Ze zijn episch, dat beloof ik,” tweette ze, eraan toevoegend dat kijkers hun vrienden moeten vertellen om naar de show te kijken om de kans op terugkeer te vergroten. Met de hashtag #YLivesOn wil Clark het publiek aansporen om de show in leven te houden. Het is een tactiek die in het verleden heeft gewerkt voor shows die vóór hun hoogtepunt werden afgebroken, zoals de uitstekende “Warrior” en “The Expanse”. De tijd zal leren of ze een tweede kans krijgt met haar serie, of dat Yoricks reis zal eindigen met een abrupte cliffhanger…

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *