Komt er een remake van seizoen 8 van Game of Thrones?

Als onderdeel van het vieren van de 10e verjaardag van de lancering van “Game of Thrones”, heeft HBO een nieuwe officiële trailer uitgebracht van het achtste en laatste seizoen van de fantasy-reeks die niet bepaald goed werd ontvangen door de fans. De trailer is dan ook meer een pijnlijk moment dan iets anders en de roep voor een remake van het laatste seizoen is nog altijd niet gaan liggen.

In wezen is alles mogelijk en stemmen binnen Warner lijken het idee niet ongenegen te zijn, zeker naar de positief onthaalde Snyder Cut van Justice League. Hoe je het ook draait of keert, het laatste seizoen (en bij uitbreiding de 4 laatste seizoenen) werden in mekaar gestoken door David Benioff en D.B. Weiss, en het resultaat was op zijn zachts uitgedrukt ontgoochelend. Het zijn twee talentvolle filmmakers maar ze kwamen duidelijk nog niet aan de knieën van George R.R. Martin, die vooralsnog de tijd neemt om zijn saga af te ronden. Warner wilde niet wagen en nu zien ze dat hun laatste seizoen een schaduw werpt op de gehele serie.


© 2019 HBO

Wij geloven er eigenlijk niet in, ook al zouden we niets liever willen. Het grootste probleem is dat d die hard fans van de serie die massaal zouden kijken eigenlijk met te weinig zijn om de peperdure productie van een volledig nieuw seizoen te dragen (regen tussen de 10 en 15 miljoen dollar per episode). Komt daar nog bij dat veel decors met de grond gelijk werden gemaakt en de kostuums verkocht. En dan heb je het feit dat ALLE acteurs waarschijnlijk geen contractuele verplichtingen meer hebben en dat ze voor een terugkeer best wel moeilijke klanten kunnen zijn bij de onderhandelingen. Vergeet niet dat veel acteurs openlijk hebben verklaard dat ze trots waren op het resultaat en het zou wat vervelend zijn mochten ze dan nu te zien zijn in een remake (cf. Kit ‘Jon Snow’ Harrington die eerst teleurgesteld was en dan verklaarde dat het laatste seizoen ook het beste seizoen was). Maar er zijn ook acteurs die andere carrière plannen hebben en niet meer willen geassocieerd worden met GoT. Justice League kwam er wel maar 99% van de beelden waren al gemaakt en slechts een aantal dingen zijn opnieuw opgenomen. And last but not least … George R.R. Martin moet nog zijn einde schrijven.

Dit hebben gezegd is er een manier waarop een nieuwe tv-reeks rond Jon Snow, Daenerys Targaryen en anderen zou kunnen geschieden. De laatste twee boeken van George R.R. Martin, The Winds of Winter en A Dream of Spring, zullen voor veel personages een ander einde hebben. Nadat beide zijn gepubliceerd, zou het niet ondenkbaar zijn dat HBO in de verleiding zou komen om iets te doen met dit nieuwe en vermoedelijk creatief unieke materiaal, aangezien het bedrijf de rechten op A Song of Ice and Fire bezit en nauw samenwerkt met Martin en HBO Max wel iets lucratief kan zijn voor de auteur. De toekomst zal het uitwijzen.2 Comments

  1. janaïka

    Dat zie ik toch niet snel gebeuren, tenzij ze geld in overschot hebben…

    Reply
  2. Rutger

    Ik mag het eigenlijk wel hopen. Dat laatste seizoen was echt bij de haren getrokken qua motivaties

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *