Kevin Bacon en Peter Dinklage in The Toxic Avenger reboot

Acteur Kevin Bacon maakt zich op om de schurk te spelen in de komende reboot van de Troma horror-splatter-komedie The Toxic Avenger (1984). Volgens The Hollywood Reporter zal Bacon samen met Peter Dinklage, Jacob Tremblay en Taylour Paige in de film te zien zijn, terwijl de opnames in juni beginnen. De film was berucht als het soort over-the-top rommel dat alleen te vinden was in B-films. Zo slecht dat het uiteindelijk leuk werd. Toch heb ik een vermoeden dat ze het deze keer over een andere boeg zullen gooien.

Korte inhoud: De film vertelt het verhaal van Melvin, de dweiljongen van Tromaville Health Club, die onbedoeld en naïef de hedonistische, minachtende en ijdele leden van de healthclub vertrouwt, tot het punt dat hij per ongeluk in een vat met giftig afval valt. De verwoestende resultaten hebben zowel effect op zijn uiterlijk als op zijn geest, en stilaan wordt zijn alter ego losgelaten en de Toxic Avenger wordt geboren, met dodelijke en komische resultaten. De lokale dweiljongen is nu de lokale superheld, de redder van corruptie, gewelddadige pestkoppen en onverschilligheid.

Troma Entertainment stond bekend voor zijn campy B-films en deze was misschien wel één van de bekendste. Toch werd The Toxic Avenger vrijwel algemeen genegeerd bij zijn release en sloeg maar pas aan wanneer de film op VHS verscheen en later op diverse horror filmfestivals. De film wordt nu zelfs beschouwd als een cultklassieker! De film kreeg een drietal extra sequels en een tekenfilmserie. Regisseurs Michael Herz en Lloyd Kaufman hadden gewoon teveel materiaal opgenomen dat ze besloten om dan maar twee films te maken. Dit is echter de eerste reboot van de originele film waarmee het allemaal begon.

Of Kevin Bacon in deze gekke en rare wereld zal passen is nog te bezien. Ik weet trouwens ook niet hoe ze in hemelsnaam bij Bacon zijn terecht gekomen. Maar Bacon heeft wel voldoende charisma en acteervermogen om een villain te spelen. Vorige week werd trouwens bekend dat Elijah Wood eerst werd gecast om Bob Garbinger te spelen, de schurk van de film, een corrupte directeur die geen respect heeft voor het welzijn van iemand anders dan zichzelf en begint aan een moorddadige tocht om zo machtig te worden als de Toxic Avenger. Maar toen viel de naam van Kevin Bacon. Ook Arnold Schwarzenegger zou betrokken zijn geweest met de productie maar we zien hem toch nergens staan op de casting-sheets. Wie de rol van The Toxic Avenger zal spelen is nog onbekend. Je zou denken dat ze hiervoor misschien iemand als Zachary Levi (Shazam!) zouden aanspreken die eigenlijk wel geknipt zou zijn voor de rol.

De details over de aanpak van Macon Blair, regisseur van I Don’t Feel at Home in This World Anymore. (2017), zijn momenteel nog onbekend. Indien ze trouw willen blijven aan de geest van het origineel moet het over-the-top zijn, ook al zullen ze alles net iets hedendaagser mogen maken. Troma stond ook bekend voor zijn speciale effecten en dus kunnen ze hier ook wel voor een stuk in uitblinken. Lloyd Kaufman en Michael Herz blijven in ieder geval bij de reboot betrokken als producenten, en gezien de cast denk ik wel dat ze hun productiebudget echt wel een pak hebben kunnen verhogen.

*** The Toxic Avenger trailer ***


2 Comments

  1. Stef

    1 april is toch al gepasseerd?

    Reply
  2. Gabriel

    Dit wordt de max!! 😀

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *