Vampierenfilm The Hunger van Tony Scott krijgt een remake

De vampierenfilm The Hunger (1983), het Hollywood-debuut van regisseur Tony Scott (Top Gun, True Romance) heeft niet bepaald veel potten gebroken tijdens zijn release, maar het is onedrtussen wel een cultfilm geworden vanwege zijn stijlvolle flair, zijn biseksuele hoofdpersonage en zijn invloed op de gothic-cultuur. En uiteraard ook de aanwezigheid van het fenomeen David Bowie. Deze film zou binnenkort een remake krijgen.

Korte inhoud: Miriam (Catherine Deneuve) is een vampier die leeft op het bloed van haar geliefden. Als zij genoeg van hen heeft, veranderen haar slachtoffers binnen 24 uur in hoogbejaard. John (David Bowie) is zo’n geliefde, die hulp zoekt bij Dr. Sarah Roberts (Susan Sarandon). Die raakt echter zo in de ban van Miriam, dat ze een lesbische relatie start, met fatale gevolgen.

Warner Bros heeft er vertrouwen in dat de tijd rijp is om dit project uit zijn graf te halen. En ik kan ze geen ongelijk geven want ondanks dat de film een bedenkelijk ’80 look heeft is het wel een bijzonder sexy vampierenprent. Dat was uiteraard te danken aan deze uitzinnige cast. De remake zou in handen komen van regisseuse Angela Robinson die zich zal baseren op het script van Jessica Sharzer (die respectievelijk heel wat afleveringen van American Horror Story schreef).

Het ziet er in ieder geval naar uit dat heel wat Bowie films een remake zullen krijgen, zoals The Man Who Fell To Earth alsook een mogelijke Labyrinth sequel. De volgende in het rijtje is waarschijnlijk Merry Christmas, Mr. Lawrence.

The Hunger is niet verschrikkelijk, maar het is nogal onsamenhangend en wordt bijeengehouden door het magnetisme van zijn sterren, en van de drie is Bowie echt wel de ster van de film. Sarandon was gewoon nog niet goed in haar vel en Deneuve is er ook niet helemaal bij; Bowie is de enige die zich volledig heeft gesmeten. Het origineel was een ‘ok’ film maar een remake kan dit project zeker naar een hoger niveau tillen. Er is marge.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *