De 100 Years John Malkovich en Robert Rodriguez film die niemand van ons zal zien

Regisseur Robert Rodriguez is een beetje een hit-and-miss regisseur geworden. Hij staat bekend voor zijn explosieve actiefilms (Sin City, Desperado, Machete), kan ons verrassen met films als Alita: Battle Angel (2019), maar is ook in staat absolute crap te maken in de stijl van We Can Be Heroes (2020). Maar nu heeft hij blijkbaar een kortfilm gemaakt genaamd 100 Years (2115) die – u leest het goed – pas 100 jaar later zal uitkomen en tot deze tijd achter slot en grendel blijft.

Dit is geen grap. Robert Rodriguez en John Malkovich (die de hoofdrol speelt alsook het scenario schreef) hebben effectief een film gemaakt, die in een speciale tijdvergrendelde kluis wordt geplaatst die pas op 18 november 2115 weer open gaat. Waarom? Nou, omdat het reclame is voor Louis XIII Cognac, een ultra-luxe likeur die 100 jaar oud is. Flessen die momenteel in de schappen staan, werden gemaakt in 1915, dus besloten ze dat een kunstwerk dat spreekt over hun toewijding aan kwaliteit, de moeite waard was om te doen. Dus ja, het is 100 jaar ook al is de film pas afgewerkt.

“Louis XIII is een testament van de beheersing van de tijd en we probeerden een proactief kunstwerk te creëren dat de dynamische relatie van het verleden, het heden en de toekomst verkent”, zei Ludovic du Plessis, algemeen directeur van Louis XIII, in een persbericht. “Er waren verschillende opties toen het project voor het eerst werd gepresenteerd van wat de toekomst zou zijn,” zei Malkovich. “Een visueel verbluffend high-tech omgeving, een geautomatiseerde versie van de wereld, een post-Tsjernoybl, terug naar de natuur, een half ingestorte post apocalyptische beschaving en dan was er een retro-toekomst zoals de toekomst werd voorgesteld in science fiction van de jaren 40 of 50.”

Ze benaderden Malkovich, die du Plessis de ‘grootste acteur van zijn generatie’ noemt, om met een idee te komen. Wat dat idee is, zouden ze niet zeggen. Het maakt allemaal deel uit van de geheimhouding en illusie. Het enige wat ze zouden zeggen was dat het zich afspeelt in het heden en volgens Rodriguez ’emotioneel geladen’ is. De kortfilm werd opgenomen door Oscar-winnende Director of Photography Claudio Miranda (Tron, Oblivion, Life of Pi).

Gezien de film pas 100 jaar later zal uitkomen is de kans klein dat iemand van ons deze kortfilm ooit te zien zal krijgen, of misschien baby’s die vandaag geboren worden, de opwarming van het klimaat zullen overleven en dan nog eens 100 jaar oud worden. Naast Malkovich zien we ook Shuya Chang en Marko Zaror opduiken in dit project, dus ik vermoed dat deze twee acteurs wel het mond zullen voorbij praten en we de inhoud ooit wel zullen kennen. Maar qua marketingstunt is dit een leuk idee, enkel hadden ze misschien wel een regisseur kunnen aanstellen met iets meer gewicht, zoals: David Cronenbergh, David Lynch, Quentin Tarantino, Darren Aronofsky, Christopher Nolan, …

*** 100 Years teaser trailer ***

2 Comments

  1. Jesse

    Wel grappig gezien er zoveel John Malkovich films zijn die niemand ooit wil zien tijdens hun leven…

    Reply
  2. Mitch

    Zo slecht dat ze besloten hebben om het 100 jaar te begraven, tegen dan is dat merk failliet.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *