Great White zal ons de stuipen op het lijf jagen

En we hebben er een nieuwe haaienfilm bij, Great White (2021), net voor de zomer wanneer mensen eens zonder zorgen het water kunnen induiken voor een rustgevende zwembeurt. De haaienfilm heeft stilaan de slasherfilm vervangen als goedkope popcornhorror. Iedereen heeft schrik van haaien en steek nog een aantal rondborstige vrouwen in de film en het verkoopt als zoete broodjes. Dat haaien volgens het WWF een bedreigde diersoort is geworden, daar ligt men blijkbaar niet echt wakker van. Veel haaien raken ondanks hun scherpe snijtanden vast in netten en zijn het slachtoffer van ‘bijvangst’, zie hieromtrent de documentaire Seaspiracy (2021). Vooral in de Atlantische oceaan nemen haaien in groot aantal af en gezien ze heel weinig nakomelingen produceren, kan de haaienpopulatie zich erg moeilijk herstellen.

Korte inhoud: Een leuke vlucht naar een afgelegen atol verandert in een nachtmerrie voor vijf passagiers wanneer hun watervliegtuig wordt verwoest door een bizar ongeluk en ze vastzitten op een vlot, 100 mijl van de kust met mensetende haaien die onder de oppervlakte op de loer liggen. Kaz Fellows (Katrina Bowden) en Charlie Brody (Aaron Jakubenko), die het vliegtuig bedienen, konden nog landen op een eiland maar het liep verkeerd af bij vetrek. Zij en hun 3 passagiers, Joji Minase (Tim Kano), zijn vrouw Michelle (Kimie Tsukakoshi), and de kok Benny (Te Kohe Tuhaka) moeten nu vechten voor hun leven.

De regie van de film ligt in handen van de Australische cineast Martin Wilson die hier zijn tweede film maakt, werkend met een script van Michael Boughen die eigenlijk vooral een producer is van tv-series, maar tussen de soep en de patatten ook wel eens een scenario schrijft. In de hoofdrol zien we scream queen en Maxim model Katrina Bowden (pic01, pic02, pic03, pic04), vergezeld van een aantal acteurs waarvan ik nog nooit heb gehoord (Te Kohe Tuhaka, Aaron Jakubenko, Kimie Tsukakoshi, Tatjana Marjanovic en Tim Kano).

De film wordt uitgebracht door Universal (weliswaar geen Universal film), wat er meteen voor zal zorgen dat deze film vermoedelijk ook bij ons in de bioscoop zal passeren. Dat is tenminste de hoop van zowel bioscoopuitbaters als van de toeschouwers, op een moment waarin iedereen de teugels wat wil lossen terwijl de ziekenhuizen nog vol met Covid-patiënten liggen. Het budget van de film moet niet enorm geweest zijn, ook al ziet de fotografie er zeer degelijk uit. Mijn vermoeden is dat het rond de 12 miljoen dollar is en dus laag genoeg om in deze pandemie alsnog winstgevend te zijn. Haaienfilms of films met crocodillen, willen de mensen altijd wel zien als ultieme ontspanning.

Meer kunnen we niet over de film vertellen, los van het feit dat de cgi in de trailer niet altijd even geslaagd is. Maar we zullen moeten afwachten op het eindproduct die deze zomer bij ons te zien moet zijn.

*** Great White trailer ***

1 Comment

  1. Vince

    Ideale film om de bioscopen mee te openen!

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *