Dragged Across Concrete verdwijnt binnenkort uit het Netflix menu

De misdaadfilm Dragged Across Concrete (2018) van S. Craig Zahler zou verdwijnen van Netflix. De keiharde film, met Mel Gibson en Vince Vaughn in de hoofdrollen als politieduo dat verwikkeld raakt in de onderwereld, werd overwegend goed ontvangen, jullie zullen dus moeten snel zijn om deze film alsnog te bekijken op Netflix.

Korte inhoud: Het verhaal draait om twee politieagenten, een oldtimer (Mel Gibson) en een wat wispelturige jongere partner (Vince Vaughn), die geschorst worden door de bureaucratische politie-oversten wanneer een video van hun onconventionele aanpak de oorzaak van een mediastorm is geworden. Deze twee verbitterde soldaten hebben weinig geld en geen andere opties en dalen af naar de criminele onderwereld om hun verdiensten te verdienen, maar in plaats daarvan vinden ze in deze onderwereld veel meer dan ze wilden.

Dragged Across Concrete is het derde project van regisseur S. Craig Zahler, die eerder al de keiharde Brawl in Cell Block 99 (2017) en Bone Tomahawk (2015) had gemaakt, en deze film gaat een beetje in dezelfde lijn verder. Het zijn films die niet door iedereen gesmaakt zullen worden, maar het zijn verre van slechte films. Op z’n mint probeert de filmmaker iets anders te doen met het misdaad en horror genre. Dragged Across Concrete ging in première op het filmfestival van Venetië en zou nadien een aantal andere filmfestivals aandoen alvorens in tientallen landen op het witte doek te verschijnen. Naast Vince Vaugn, zien we opnieuw ouwe getrouwen van Zahler, met name Udo Kier, Jennifer Carpenter en Don Johnson.

De film had een brede theatrale release moeten krijgen in de VS, maar het gerucht ging echter dat Lionsgate had verzocht de film te monteren tot een “publieksvriendelijke” 130 minuten, die met veel ongenoegen werd ontvangen door regisseur S. Craig Zahler. Gezien zijn final-cut-clausule in zijn contract, koos Lionsgate ervoor om de film in een beperkte theatrale oplage en dezelfde dag digitaal uit te brengen via Summit Entertainment, in navolging van de andere releases van Zahler. De film staat normaal ongecensureerd op Netflix, dus wees snel.

*** Dragged Across Concrete trailer ***


2 Comments

  1. Justin

    Ik heb echt genoten van deze film en had hoge verwachtingen. Ik heb het gevoel dat dit het soort film is dat veel mensen zou irriteren, niet alleen vanwege het onderwerp, maar ook vanwege de stijl van Zahler. Ik hou van de lange brede statische takes van schijnbaar onnodige dialogen. De spanning in de laatste shootout was ook uitstekend. Het is een lange film, maar het is voor mij allemaal voorbijgevlogen. Super film!

    Reply
  2. Dario

    Ik ben wel fan van zijn filmstijl. Doet me wat denken aan een mix van Goodfellas & Pulp Fiction en Jennifer Carpenter breekt hier echt wel door als actrice, ook al lijkt ze wel een beetje getypecast te worden in de rollen met vrouwen die een emotionele breakdown hebben.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *