Jamie Foxx keert terug als Electro in Spider-Man

Dit is bizar nieuws omwille van verschillende redenen. Sony Pictures zou in gesprek zijn met Jamie Foxx voor zijn terugkeer als Electro in de derde Tom Holland Spider-Man, nadat hij eerder al de rol had gespeeld in de Andrew Garfield Spider-Man film The Amazing Spider-Man 2 (2014).

Het zijn twee Spider-Man films maar in een ander universum met andere acteurs. Maar dat een acteur een personage kan terugbrengen is wel interessant want ga je er dan vanuit dat de twee elkaar reeds hebben aangetroffen of breng je een reboot van zijn karakter. Sony is eigenaar van de twee films dus in wezen doen ze wat ze willen, maar de verhaallijn van Tom Holland is niet te mixen met deze van Garfield die in deze films een relatie had met Gwen Stacy (Emma Stone) en niet Mary Jane (MJ).

Jon Watts, de filmmaker achter Spider-Man: Homecoming (2017) en Spider-Man: Far From Home (2019) van vorig jaar, zit in de regisseursstoel voor de derde aflevering, die Sony wil uitbrengen op 5 november 2021 – hoewel bioscoopbezoekers nu verwachten dat de releasedatum nog zal veranderen gezien de pushback van veel andere producties omwille van van de pandemie. In de cast zien we naast Holland ook Zendaya, Marisa Tomei, Jacob Batalon en Tony Revolori, in een productie van Kevin Feige en Amy Pascal.

Verhaaldetails worden alsnog geheim gehouden, maar Foxx terug hebben zou wel indruk kunnen maken, omdat het een verdere versmelting laat zien van de vorige Spider-Man-films in de huidige Holland-serie. De Garfield films waren meer een Sony bedoening terwijl de Holland films meer een Marvel gestuurde productie is en deze film zou een samensmelting kunnen zijn van de twee huizen. J.K. Simmons is ook zo een acteur die al de transitie heeft gemaakt van de Tobey Maguire Spider-Man films en de Holland films met zijn personage van J. Jonah Jameson.© Sony Pictures Home Entertainment

The Amazing Spider-Man 2 was wel geen al te groot succes, zowel commercieel als kritisch was het een teleurstelling. Dat was toen ook de periode van die fameuze Sony Hack waarbij Sony het ondenkbare deed en een deal sloot met Marvel over de Spider-Man rechten. Ondanks de wat flauwe ontvangst blijft Foxx één van de meest gevraagde acteurs in Hollywood en zijn casting zal zeker de opwinding onder fans opwekken. De acteur speelt momenteel de hoofdrol in het Netflix-superheldendrama Project Power (2020) en is een van de stemsterren in Pixars aankomende film Soul (2020), maar zou zich ook klaarstomen voor de Mike Tyson biopic.

1 Comment

  1. Stef

    Wel raar, was op zich eigenlijk maar een saaie villain.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *