Kevin Smith wil opnieuw Supergirl gaan regisseren

Het was eigenlijk wel leuk nieuws van ScreenRant in deze tijden waar bijna geen echt filmnieuws te rapen viel, dat Kevin Smith interesse had om het 6de en laatste seizoen van “Supergirl” (2015 – 2020) te regisseren – of toch een aantal afleveringen ervan. Zelf ben ik niet echt een enorme fan van deze Arrowverse serie (Eigenlijk loop ik niet wild van om het even welke Arrowverse tv-productie). Het eerste seizoen was ok, maar nadien was het toch maar een saaie bedoening. Met Smith die het laatste seizoen zou overnemen zou het misschien meteen interessant kunnen worden, maar eigenlijk kan dit alleen maar echt goed uitdraaien wanneer Kevin ook creatieve vrijheid zou krijgen met het script.

Ik heb onlangs nog delen van het 5de seizoen gezien (de ‘shit’ die je bekijkt tijdens corona-tijden is gewoon niet normaal) en wilde het eigenlijk nog wel goed vinden, en zelfs de eerste paar afleveringen waren veelbelovend. Maar toen begon de verveling en dan begin je te letten op belachelijk slechte visuele effecten waar je de kabels nog ziet waar acteurs aan hangen en zo, en dan haak je af. Als de makers zelfs al geen moeite doen, waarom zou ik moeite doen om 19 afleveringen te bekijken. Lex Luthor is een karikatuur en de superkrachten van Supergirl werden gewoon onderbenut, maar bovenal was het VR verhaal gewoon te flauw om verfilmd te worden. Wat deze serie nodig heeft is een serieuze stamp in de ballen. En een regisseur als Smith kan dat zinkend schip misschien nog een paar hilarische wendingen geven.

Kevin zei in een quote op Instagram: Deze week kondigde CW aan dat dit volgende seizoen van “Supergirl” het laatste zou zijn. Zeggen dat de show op het juiste moment in mijn leven kwam, is een understatement: ik zou het geweldig vinden om 4 afleveringen van “Supergirl” te mogen regisseren! De gloednieuwe moeder Melissa Benoist was altijd het absolute licht op de set en ik zal de hoopvolle ernst missen die ze tijdens de show naar Kara Danvers / Supergirl bracht. Ik hoop nog een aflevering te regisseren voordat de show eindigt, maar zelfs als dat niet gebeurt, zal ik voor altijd de tijd koesteren die ik heb met de cast en crew in Vancouver.

Smith had eerder al 4 episodes van de serie geregisseerd, twee in seizoen 2 en dan nog 1 in seizoen 3 en 4, maar zoals ik het hier al eerder schreef is de rol van een regisseur van een tv-serie eigenlijk niet zo heel veel waard. De creatie komt van de schrijvers, en de regisseurs zijn er vaak om de routine op een set in goede banen te leiden en zien dat de acteurs hun beats goed kunnen overbrengen in de camera. De regisseur die aan het begin aantreed van een serie is nog diegene met de meeste creatieve controle, want hij kan de stijl mee gaan bepalen van de gehele serie. Kijk maar naar House of Cards, David Fincher heeft deze serie van in het begin vorm gegeven en alle tientallen regisseur die volgden hebben allemaal zijn patroon, kleurcodes en toon nauwlettend gevolg. Wat CW eigenlijk zou moeten doen is gewoon de serie nog voor een jaartje uitstellen en Smith de tijd geven om een laatste seizoen van 10 episodes te schrijven en hem ook volledige creatieve vrijheid geven binnen een contouren van een afgesproken budget en tijdslimiet.

1 Comment

  1. Elise

    Ik heb in totaal misschien 2 of 3 afleveringen gezien gezien van Supergirl, maar het boeit me gewoon niet. Batwoman was op zich al iets intrigerender maar ook dat was uiteindelijk een teleurstelling.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.