The Boys is de beste serie van het moment

Het tweede seizoen The Boys (2019-) kwam gisteren op Amazon Prime en het is zelfs beter dan het eerste seizoen. De comic serie werd geschreven door Evan Goldberg, Eric Kripke en Seth Rogen, gebaseerd op de comic van Garth Ennis (Preacher, The Punisher). De serie stelt ons de vraag wat je moet doen wanneer superhelden eigenlijk slechteriken zijn.

Korte inhoud: The Boys speelt zich af in ‘een wereld waarin superhelden de donkere kant van hun enorme beroemdheid en roem omarmen’ en ‘draait om een groep burgerwachten die informeel bekend staan als ‘The Boys’. Hun plan is om af te rekenen met corrupte superhelden en hiervoor alle middelen gebruiken die voorhanden zijn, en dus met heel wat bloed en chaos tot gevolg. The Boys is een leuke en oneerbiedige kijk op wat er gebeurt als superhelden – die zo populair zijn als beroemdheden, even invloedrijk als politici en zo geprezen als Goden – hun superkrachten misbruiken in plaats van ze voor iets goeds te gebruiken. Het is een strijd van de machtelozen tegen de super krachtige als ‘The Boys’ beginnen aan een heroïsche zoektocht naar de waarheid over “The Seven,” en Vought – het multi-miljard dollar conglomeraat dat deze superhelden beheert.

Ook al heeft Zack Snyder hier niks mee te maken heb je toch het gevoel dat de makers heel dicht bij zijn grimmige filmstijl wilden aanleunen, en dit wilden mengen met een over-the-top komische ondertoon van seks en geweld. En de trailer ziet er in ieder geval reeds geslaagd uit, enkel spijtig dat het uitkomt op Amazon ipv Netflix.

In de hoofdrollen zien we Karl Urban als Billy Butcher, de leider van ‘The Boys’, die samen met ‘Wee’ Hughie Campbell (Jack Quaid) een wel zeer gevaarlijke opdracht hebben om superhero’s op hun billen te slaan. The Boys lijkt dus meer een ‘adult’ versie te zijn op het superhelden-genre, en dat temidden van de ‘politiek correcte’ tijden waarin we leven. Maar deze serie lijkt wel een gezonde voedingsbodem te hebben, gezien het fenomenale succes van de Deadpool films en de ultra-geweldadige John Wick films. Daarnaast zien we nog rollen voor Jennifer Esposito, Erin Moriarty, Tomer Capon en Elisabeth Shue.© Amazon Prime

Het tweede seizoen begint meteen waar ze gebleven was: de jongens zijn de publieke vijand nummer één na hun aanval op Vought; The Deep (Chace Crawford) zit nog steeds op verlof aan wal in Sandusky, Ohio; Butcher is MIA na zijn verrassende confrontatie met Homelander en zijn vermiste vrouw, Becca. De eerste 10 minuten behoren tot de grappigste die je het hele jaar zult zien. De begrafenis van Translucent is, onverwachts, een meedogenloze grappenmachine: er is een vreselijke toespraak van Homelander, Translucent ligt in een doorzichtige kist. Het feit dat de serie zelfverzekerd genoeg is om bijna onmiddellijk te transformeren in een volledige komedie, spreekt boekdelen over hoe vrij en los de serie deze keer kan zijn.

De plot is ook iets strakker geworden tijdens deze acht afleveringen, inclusief de zoete, maar ongemakkelijke relatie tussen Hughie (Jack Quaid), de onwaarschijnlijke vijand van de Zeven, en Starlight (Erin Moriarty), de held die van dichtbij getuige is geweest van de corruptie. Toch slaagt deze serie er niet alleen in om opwindend en onvoorspelbaar te zijn, maar ook om de gevaren van heldenverering te onderzoeken op een manier die op meer dan één manier verbluffend is. En ja, er zit een derde seizoen in pre-productie. Het tweede seizoen is te zien vanaf op Amazon Prime.

Review The Boys (2020)
Recensie door op

Beoordeling: 4.5 / 5

rating

*** The Boys season 2 trailer ***


3 Comments

 1. Brad

  Als het al even brutaal is als de comics, dat belooft!

  Reply
 2. Conan the Librarian

  Ik heb het eerste seizoen zelfs niet gezien en ben niet van plan om 24 streamingdiensten aan te schaffen

  Reply
 3. Tristan

  Zalige trailer en leuke afwisseling op de Marvel films.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *