Hadden jullie al gehoord van Deep Blue Sea 3?

Ik kan niet meer bijhouden hoeveel films er zijn met haaien. Ze verkopen blijkbaar als zoete broodjes en dat sinds Steven Spielberg de wereld schokte met zijn geniale Jaws (1975) film. En binnenkort zou Deep Blue Sea 3 (2020) moeten uitkomen op VOD.

Korte inhoud: Emma Collins, een vooraanstaand marien bioloog, en haar collega’s hebben een laboratorium opgezet boven een verzonken eilandstad in de oceaan. Ze proberen het eerste bekende paringsgebied van de witte haai te observeren. Helaas zijn de verbeterde Bull Sharks die ontsnapten er ook met hun eigen evolutionaire doel: kruisen met de grotere en snellere witte haaien.

De eerste Deep Blue Sea (1999) film was eigenlijk ook al niet bijzonder goed, maar de film bracht toch voldoende geld in het laatje dat er nu 2 vervolgfilms zijn. Nu ja vervolgfilms … geen van de acteurs keren terug, en de enige link tussen deze 3 films zijn de haaien. De eerste film had nog wel een indrukwekkende cast met Thomas Jane, Samuel L. Jackson, LL Cool J en Stellan Skarsgård. Het budget van die eerste film was ook 60 miljoen dollar – ook al zagen de speciale effecten eruit alsnog het een studentenfilm was met een microbudget. Warner heeft de rechten behouden van de film en hun twee vervolgfilms hebben een pak minder gekost (vermoedelijk tussen de 3 en 5 miljoen dollar).

Deep Blue Sea 2 (2018) was nog maar twee jaar geleden uitgekomen en was een direct naar DVD-vervolg dat eigenlijk geen bestaansreden had. De eerste film had een leuk concept uitgewerkt van wetenschappers die aan een onderwaterlaboratorium werkten, waar experimenten met haaien om ze sneller en slimmer te maken. Het vervolg was niet gemaakt door Renny Harlin maar wel door de B-regisseur Darin Scott. Vreselijk slecht acteerwerk, tenenkrullende dialogen en een verhaal waar je nog kop noch staart van kreeg.

En nu is er deze derde film, in regie van B-regisseur John Pogue met de nobele onbekenden Nathaniel Buzolic en Emerson Brooks in de hoofdrollen. Het script is afkomstig Dirk Blackman (Outlander). Er is al een Blu-ray cover uit van deze prent en gezien de corona-lockdown en studios die steeds meer kiezen voor een VOD release is het niet meer iets om zich voorover te schamen, zou je denken.

*** Fantasy trailer ***

1 Comment

  1. Xander

    net de film gekeken en was….leuk verrast actually. DBS 2 was echt een slechte film maar dit 3e deel maakt toch wel enigzins wat goed. het is nog steeds by lange na niet zo goed als het eerste deel, maar dat is intussen bijna een klassieker en gouden maatstaaf.

    Wat me op viel was wel dat er een aantal dingen in dit derde deel zitten die heel erg lijken op dingen uit de recent verschenen game Maneater. hoe dan ook, een vermakelijke films en toch net ff een puntje boven de rest van al de slechte varianten. De betere haaienfilms blijven uiteindelijk toch Jaws, Deep Blue Sea 1, Bait en The Meg naar mijn mening.

    Veel kijkplezier !

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *