Sci-fi debuut thriller Archive binnenkort op VoD

De nieuwe scifi-thriller Archive (2020) had eigenijk wel een plaats in de bioscoop verdient maar het wordt dus ook een Internet release op 10 juli 2020, ondanks de toch wel heel indrukwekkende trailer. De film lijkt een soort nieuwe Ex Machina (2015) te zijn met een Artificial Intelligence die qua motoriek helemaal op een mens gelijkt, maar waarvan toch een hoek af is.

Korte inhoud: In 2038 werkt George Almore (Theo James) aan kunstmatige intelligentie die gelijkwaardig is aan de mens. Zijn laatste proefmodel nadert de productiefase, eveneens de meest risicovolle fase. En er staat veel op het spel voor George, daar hij een doel voor ogen heeft dat hij verborgen wil houden. Hij wil namelijk herenigd worden met zijn overleden vrouw (Stacy Martin).

Het is het langspeelfilmdebuut van Gavin Rothery die eigenlijk komt uit de wereld van de animatie en de visuele effecten. Voor deze film heeft hij zelf het script geschreven en met beperkte middelen toch een indrukwekkende eerste film afgeleverd en dat in Coronatijden. De film werd opgenomen in Hongerije en in de cast treffen we nog namen aan als Rhona Mitra en Toby Jones.

De trailer is wel wat verwarrend gezien we niet meteen weten weten of het conflict nu komt van de AI dan wel van een militaire organisatie die niet is opgezet met het feit dat hun technologie wordt gebruikt. De fotografie is wel knap en je ziet meteen dat die kerel uit de visuele effecten wereld komt. In ieder geval slaagt de trailer erin mijn interesse te wekken. Laten we hopen dat ze deze film alsnog een plaats geven in de bioscoop.

*** Archive trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *