Unhinged met Russell Crowe krijgt als eerste een bioscooprelease

Solstice Studios wil de eerste zijn die het corona-cordon wil doorbreken met een releasedatum van 1 juli en dit met een de psychologische thriller Unhinged (2020) met Russell Crowe. Het is geen grote studiofilm en had eigenlijk moeten uitkomen op 4 september. Maar gezien de grote studio’s koudwatervrees hebben zijn er uiteraard kandidaten die deze zomerse data willen inpikken, en ik kan ze geen ongelijk geven.

Korte inhoud: Rachel (Caren Pistorius) is onderweg naar haar werk en heeft haast. Bij een verkeerslicht toetert ze naar een vreemde man. Dit is het moment waarop de man, die zich onzichtbaar voelt voor de wereld, razend wordt. Hij besluit Rachel een lesje te leren waardoor zowel haar leven als dat van haar geliefden in levensgevaar zijn. Het is het begin van een kat-en-muisspel.

De korte inhoud lijkt wel een soort Duel (1971) meets Joy Ride (2001). De mensen van Solstice hebben een eigen privé-enquête gevoerd bij 1000 bioscoopbezoekers over hoeveel er in juli naar de bioscoop wilden terugkeren, en de resultaten waren blijkbaar bemoedigend, en het soort films die ze willen zien zijn escapistische thrillers. Een filmpje over uit de hand gelopen “verkeersagressie” lijkt dus de ideale film.

Let wel, deze film heeft 33 miljoen dollar gekost en dat is voor een dergelijke film wel een behoorlijk budget. Ze hebben uiteraard een grote naam en dat zal hen ook wel wat helpen. Het enige probleem wordt misschien de regels in de bioscopen zelf die waarschijnlijk maar de helft van de zitjes zal mogen vullen in de zalen. Dus een grote openingsrecette zal het waarschijnlijk niet worden, maar ik zeg je één ding, filmfreaks die 2 maanden geen bioscoopscherm hebben gezien zullen zelfs een ticket kopen voor een film, ook al valt de film buiten hun smaak. En wie weet zijn er niet zo heel veel films op het programma en kan Unhinged in meerdere zalen vertoond worden. Er zijn ruwweg 40,000 zalen beschikbaar, de producers mikken op 2’000 zalen maar hopen uiteraard voor 8’000. Ik ben echt benieuwd want dergelijke toestanden hebben zich nog nooit voorgedaan.

De Duitse regisseur Derrick Borte is geen slechte regisseur maar de enige film waar hij een beetje bekendheid mee verwierf was The Joneses (2009) en dat was al een poos geleden. Het script komt van Carl Ellsworth die ondermeer het script van Red Eye (2005) en Disturbia (2007). En de kerel is zelfs bezig met Gremlins 3, yup er komt een nieuw vervolg.

Russell zelf zou kandidaat zijn om een belangrijke rol te spelen in de Paramount Pictures remake van de Franse Un Prophète. Hij zou de rol gaan vertolken van de oude gangster die een jonge gevangene onder zijn duim wil houden. Het is echt wel een gemene rol die eeder briljant werd vertolkt door de Franse acteur Niels Arestrup. Veel rollen van slechteriken heeft Russell niet gespeeld, dus ben ik wel benieuwd. American Son (2021) had misschien nog wel een uitstekend project kunnen zijn voor Adil en Bilall, maar zij gaan zich de komende jaren toeleggen op sequels (Bad Boys en Beverly Hills Cop). Het scenario van de Amerikaanse remake wordt geschreven door Dennis Lehane, onder meer bekend van zijn verfilmde romans Shutter Island (2009) en Mystic River (2003). Andrew “Rapman” Onwubolu gaat de film regisseren.

*** Unhinged trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *