Mission: Impossible 7 en 8 ondervinden problemen

Films die nog in pre-productiefase zaten hebben hun productiedatum uitgesteld met de COVID-19 die overal landen in lockdown heeft gezet. Maar voor producties die in productie zaten liggen de zaken toch een stuk ingewikkelder, gezien er heel wat continuïteits-problemen kunnen opduiken wanneer je na 2-3 ofmeer maanden de productie moet hervatten en bvb. bomen in volle bloei staan, acteurs met een planning-probleem zitten of nog decors die opnieuw gebouwd moeten worden. Voor Mission: Impossible 7 (2021) en
Mission: Impossible 8 (2022) is het wat vervelend want deze twee films hadden back-to-back gedraaid moeten worden.


© Paramount Pictures

Het probleem die regisseur Christopher McQuarrie ondervindt is dat hij een belangrijke scène had in Venetië en het er vooralsnog niet naar uitziet dat ze snel de productie zullen kunnen hervatten. Initieel werd gedacht op deze opnames naar achteren in de planning te schuiven, maar gezien er twee verhalen zijn die op mekaar moeten volgen is het wel een risico indien je geen zekerheid kan inbouwen. En dus overweegt de productie op Venetië nu gewoon te laten vallen en deze te vervangen met een andere stad. De bedoeling was 3 weken te draaien in Venetië om nadien 40 dagen te shooten in Rome.

In ieder geval zullen ze wel een oplossing vinden, want deze productie heeft de middelen die andere filmproducties niet hebben. Echter vind ik het wel een gemiste kans om niet te draaien in een “leeg Venetië”. Hoeveel keer zal je nog de mogelijkheid krijgen om de stad te filmen zonder toeristen? Dit moet gewoon surreële beelden opleveren. Zelfs de rivieren doorheen de stad kleurt het water helder gezien er geen pollutie meer in het water terecht komt. McQuarrie is de scenarist van beide film en enkel hij kan dit verwezenlijken. Stel je voor dat ze COVID-19 inwerken in het verhaal. Ik besef, dergelijke plotwijzigingen doe je niet tijden de productiefase, maar dit is ‘Mission: Impossible”, niet?

Voor de rest is er nog niet zo zot veel bekend over het verhaal. Wel werd de productie hervat in Surrey in het Verenigd Koninkrijk. Drie nieuwkomers aan het verhaal zijn Hayley Atwell, Nicholas Hoult en Pom Klementieff. Vooralsnog staat de release van M:I 7 gepland voor de zomer van 2021.

3 Comments

 1. Stefano

  Uiteindelijk is het verhaal slechts bijkomstig in die Mission Impossible films. Het zijn visueel interessante locaties gemengd met waanzinnige stunts en een onnozel verhaallijn moet al die locaties aan elkaar knopen.

  Reply
 2. bruha

  Tom Cruise is zonder twijfel immuun voor Corona.

  Reply
 3. Phoebe

  Tom was dus onder de indruk van deze toegevoegde Marvel acteurs.
  Ik kan niet genoeg krijgen van deze Mission Impossible films. De productiewaarden zijn altijd van een ongekend hoog niveau waar vaak ook een nieuwe standaard voor de filmindustrie wordt gelegd.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *