The Quarry met Michael Shannon en Shea Whigham

Ooit zullen we deze The Quarry (2020) te zien krijgen in de bioscoop, en ik mag het echt hopen want de trailer ziet er overtuigend uit. Wel veel te lang, maar ik hou van de sfeer en de cast. De regie is in handen van Scott Teems, die ook het script heeft geschreven.

Korte inhoud: Een mysterieuze dominee (Shea Whigham) vestigt zich in een kerk in een troosteloos dorpje in Texas. Er zijn veel spanningen op deze plek. De dorpelingen zijn achterdochtig, de lokale korpschef Moore (Michael Shannon) heeft een olifantenhuid ontwikkeld en poogt een einde toe te roepen aan de drugsdealers. Toch gaan velen naar de kerk en ziet de dominee zijn gemeenschap groeien. Hij heeft echter iets te verbergen.

Het lijkt een beetje op die film met Richard Gere en Jodie Foser, Sommersby (1993), over een verhaal dat gebaseerd was op een 16de eeuwse man genaamd Martin Guerre die zijn vrouw, kind en dorp verliet. Zoveel jaar later kwam een man terug die beweerde Martin Guerre te zijn en woonde in bij de vrouw voor 3 jaar alvorens uiteindelijk ontmaskerd te worden als een bedrieger en ter dood werd veroordeeld. In deze film gaat het om een man die zich uitgeeft voor dominee maar met een verborgen verleden. Het verhaal is gebaseerd op de roman van Damon Galgut

Het verhaal werd eerder al verfilmd door de Franse Marion Hänsel die vooral ook actief was in tal van Belgische producties. Haar film speelde zich af in Zuid-Afrika en draaide rond de mysterieuze moord op een homo-past0or op het platteland. Zonder getuigen of uitleg verdampt deze misdaad voor de ogen van de politie. De politie verdenkt en arresteert vervolgens mensen op basis van de gebruikelijke vooroordelen, zwarte en gekleurde mensen die in dit geval marihuana planten. De echte dader ging niet alleen vanaf het begin ongestraft zijn gang, maar werd hij één van de meest gerespecteerde burgers van de plattelandsstad. De sheriff begint op een gegeven moment bepaalde vermoedens te krijgen en vanaf daar wordt het grootste deel van het plot uitgespeeld. Het is een eeuwigheid geleden dat ik die film ooit had gezien, maar ik herinner me hier nog de knappe vertolking van John Lynch.

In de nieuwe adaptatie zien we nog rollen voor Catalina Sandino Moreno en Bobby Soto. De muziek werd geschreven door Heather McIntosh. Normaal zou de film op 17 april 2020 in de States moeten uitkomen, maar dit lijkt me heel onwaarschijnlijk gezien ik vermoed dat de Corona-virus in die periode pas echt voelbaar zal worden in de States. En met al die films die opschuiven gaan we naar drukke releasedates waarbij het koppenlopen zal worden. Een verlies voor grote studio’s en een drama voor kleinere producties.

*** The Quarry trailer ***


1 Comment

  1. Vince

    Zalige cast, ben wel benieuwd. Er zullen nog nooit zoveel films gedownload worden zou ik denken.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.