George MacKay in True History of the Kelly Gang

We hadden George MacKay al zien opduiken in 1917 (2019), maar vorig jaar was hij ook al bezig met de productie van True History of the Kelly Gang (2019) van Macbeth regisseur Justin Kurzel. Hier schittert MacKay als de 19e-eeuwse Australische crimineel Ned Kelly, die in 1880 werd geëxecuteerd met de beroemde laatste woorden ‘Such is life’. Bekijk hieronder de nieuwe Amerikaanse trailer.

Korte inhoud: Jaren 1870. In het koloniale Australië regeren de Britten met ijzeren hand om de Ieren in toom te houden. Ned Kelly (George MacKay) ontdekt dat zijn familie bestaat uit Ierse rebellen. Hij gaat in de leer bij de beruchte struikrover Harry Power (Russell Crowe). Na de onterechte arrestatie van zijn moeder brengt hij een paar rebellen samen om het op te nemen tegen de Britten.

De film speelt zich af tegen het meedogenloze landschap van het 19e-eeuwse Australië en volgt de legendarische outlaw Ned Kelly, die is opgegroeid onder de ijzeren heerschappij van de Engelse kolonies. Voedsel is schaars en het voortbestaan ​​is gevuld met dagelijkse strijd, gezien kolonisatoren hun slachtoffers met onophoudelijke wreedheid vernederen. Op dezelfde manier verkende collega-Aussie-filmmaker Jennifer Kent deze wereld in dat revenge thriller van vorig jaar The Nightingale (2018). En een film met Australiërs moet gewoon ook Russell Crowe hebben die een beetje de Clarence ‘Clay’ Morrow is uit ‘Sons of Ararchy’. En van Sons gesproken, de rol van Sergeant O’Neil wordt gespeeld door Charlie Hunnam. Ned Kelly’s honger naar wraak inspireert hem om een ​​anarchistisch leger te leiden om zijn onderdrukkers te terroriseren in een gewaagde aanval op de autoriteiten.

De film is gebaseerd op een roman van Peter Carey en in scenario gegoten door Shaun Grant, die Kurzel’s gruwelijke en onvergetelijke speelfilmdebuut The Snowtown Murders (2011) schreef over een real-life seriemoordenaar in een helse Australische buitenwijk. Dit is de eerste terugkeer van regisseur naar zijn duistere wortels nadat hij uitgleed op de Amerikaanse studiofilm en game-adaptatie Assassin’s Creed (2016). Deze film flopte zwaar aan de box-office en zo was zijn toekomst in Hollywood ook bezegeld.

Kurzel’s volgende project is Ruin (2021), een film met Margot Robbie en onze Belgische trots Matthias Schoenaerts. De film volgt een naamloze ex-nazi-kapitein die door de ruïnes van het naoorlogse Duitsland navigeert, vastbesloten om zijn misdaden tijdens de oorlog goed te maken door de overlevende leden van zijn voormalige SS Death Squad op te sporen. Met her coronavirus is het op dit ogenblik nog niet zeker wanneer de film bij ons in de zalen zal draaien.

*** True History of the Kelly Gang trailer ***


Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.