Joaquin Phoenix wint Golden Globe voor Beste Acteur

Het was opnieuw de beurt aan Ricky Gervais om de Golden Globes in te kleuren en hij deed dit naar goede gewoonte met heel wat rake en heerlijk grove jokes. Ook heel wat leuke prikjes naar The Irishman die echt wel lang duurt en zelfs een joke over het feit dat Martin Scorsese vond dat Marvel films veel weg hadden van pretparken-attracties, waarop Rick opmerkte dat Scorsese dat niet kon weten gezien hij sowieso te klein was om op die attracties te gaan. Dit zou de laatste keer zijn dat Ricky de show zou hosten, laten we hopen van niet.

Zoals verwacht ging de Golden Globe voor Best Foreign Film naar het knappe drama Parasite (2019), die eerder ook al de Gouden Palm won. De Carol Burnett Award ging naar Ellen DeGeneres en zij bracht echt wel een leuke speech. Golden Globe Cecil B. DeMille Award ging dit jaar naar Tom Hanks die een duidelijke boodschap had voor alle acteurs. De Award voor Best Screenplay ging naar Quentin Tarantino voor Once Upon a Time … in Hollywood (2019) die zijn lof uitsprak voor zijn talentvolle cast en ook een knipoog bracht naar zijn vrouw die in Tel Aviv was klaar om baby Quentin op aarde te zetten, Quentin’s eerste kindje.


© Warner Bros.

Laura Dern won de Golden Globe voor Beste Actrice in een Bijrol voor Mariage Story (2019). Laura zit ondertussen aan haar 6de Golden Globe win! De tv-serie die in de prijzen viel was “Fleabag” van en met Phoebe Waller-Bridge. De serie “Succession” won dan weer de Award voor Beste Dramareeks. En Beste mini-serie ging naar “Chernobyl”. De Golden Globe voor Best Song ging naar Elton John voor Rocketman (2019), en dus niet naar Beyoncé voor The Lion King (2019). De CEO van Disney Bob Igor had er nochtans alle hoop op want hij zat aan haar tafel.

De Golden Globe voor Best Director ging verrassend genoeg niet naar Martin Scorsese of zelfs Quentin Tarantino, maar wel naar Sam Mendes voor 1917 (2019). De Golden Globe voor Beste Muziekscore ging zoals verwacht naar Hildur Guðnadóttir voor Joker (2019), die ook al de score schreef voor Chernobyl. Beste Mannelijke Bijrol ging naar Brad Pitt, Beste Mannelijke Rol in Musical of Komedie ging naar Taron Egerton voor Rocketman en Beste Vrouwelijke Rol in Musical of Komedie ging naar Awkwafina voor The Farewell (2019).

De Golden Globe voor Beste komedie of Musical ging een beetje zoals verwacht naar Once Upon A Time en de Golden Globe voor Beste Drama ging tot mijn varbazing niet naar The Irishman maar wel naar 1917. Meteen ook een 0 op 5 voor de film van Martin Scorsese. Maar dit was wél de nacht van Joker want Joaquin Phoenix won er uiteindelijk zijn Golden Globe voor Beste Acteur in een Drama en bracht een speech met veel fucks en een oproep aan zijn collega ‘celebrities’ om ook eens na te denken over hun eigen daden in zake klimaatverandering en dat we er allen samen iets aan moeten doen. En uiteindelijk, de Golden Globe voor Beste Actrice in een drama ging naar Renée Zellweger voor Judy (2019), die dan weer één van de meest saaie speeches bracht die halverwege onderbroken werd door muziek.

1 Comment

  1. Notorious

    1917 was ok, maar ik zal me Once Upon a Time in Hollywood toch langer herinneren dan deze oorlogsfilm.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *