The Grudge is terug met nog meer terreur

Tegenwoordig komt alles terug, ook The Grudge (2020). Ook al heeft deze horrorreeks meer kwakkels afgeleverd dan echte goede films. Het origineel blijft de beste tot nu toe, omdat het ook met het concept kwam aandraven. Maar een echte goede film was het eigenlijk ook al niet. Maar dergelijke horrorfilms kosten relatief weinig geld en lokken toch veel kijkers. En dat Sam Raimi betrokken is bij de productie is toch een opsteker.

Korte inhoud: Nadat een jonge moeder haar familie in haar eigen huis heeft vermoord ontdekken een alleenstaande moeder en de jonge rechercheur Muldoon (Andrea Riseborough) dat het huis in de voorsteden wordt vervloekt door een wraakzuchtige geest. Degenen die het huis betreden moeten het bekopen met een gewelddadige dood. Nu zal ze zichzelf en haar zoon moeten zien te beschermen tegen de demonische geesten uit het vervloekte huis.

In de film zien we ook Betty Gilpin opduiken, de actrice uit “Glow”. Zij is in de film samen met acteur John Cho. Een Aziatische acteur, want ja, dit is een Japanse franchise en de producers willen uiteraard dat de film ook in Azië die extra box-office boost kan krijgen. Wat mij betreft mochten ze wel meer Gilpin in de trailer hebben gestoken. Ik denk dat ze alleen op het einde tevoorschijn komt met bruin haar. In ieder geval, de cast ziet er geweldig uit, zeker met mensen als Lin Shaye en Demián Bichir.

De regie van de film is in handen van Nicolas Pesce, die indruk maakte met zijn horror-debuut The Eyes of My Mother (2016) en de geflipte thriller Piercing (2018). Dus ja, de man heeft wel talent voor creepy atmosferen. De regisseur zei over zijn film het volgende:

“Ik denk dat het meest boeiende aan The Grudge het onontkoombare is. Het enige dat u hoeft te doen is een huis binnenlopen dat bescheiden aanvoelt en u bent genaaid … Het is niet uw traditionele ‘haunted house’ film waarin u naar een griezelig, gotisch uitziend huis gaat waar het spookt. Het motief van alle films, vooral deze, is dat achter het meest normale soort huis, in het meest normaal ogende leven, er iets gruwelijks verscholen kan zitten – of het nu echt is of niet, iets werelds of angstaanjagend en paranormaal, het kan overal gebeuren , achter elke deur, voor iedereen. Het is uniek aan dit verhaal en filosofisch angstaanjagend.”

The Grudge komt uit in de States op 3 januari 2020 maar we wachten hier nog op een releasedatum voor België.

*** The Grudge trailer ***

1 Comment

  1. Kyle

    Deze trailer voelt aan als een standaard hedendaagse horrorfilm, echter niet echt iets origineel of zo.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *