Red Dead Redemption II 4k trailer

We hebben al een tijdje geen game nieuws meer geschreven maar kijk, hier is de eerste officiële trailer van Red Dead Redemption II van Rockstar Games. Deze PC-versie toont de nieuwe grafische en technische verbeteringen, terwijl Arthur Morgan en de Van der Linde-bende wanhopig proberen de wet te overtreden.

Na te zijn achtervolgd van het vasteland, bevinden Arthur en de bende zich in een lokaal conflict aan de kust van een afgelegen Caribisch eiland, compleet gedesoriënteerd verlangen ze naar een weg terug naar hun verborgen fortuin – en de dromen van een betere toekomst die hen werd beloofd door hun charmante en ook wel grillige leider, de Dutch van der Linde.

Er zijn veel geweldige open-wereld games geweest, en niet alle zijn van Rockstar. Denk maar aan De Assassins ‘Creed-serie van Ubisoft wat soms briljant tot zeer leerzaam is (cf. leraar die de game gebruikt in zijn geschiedenisles); Bethesda’s Elder Scrolls en Fallout-games zijn uitstekende rollenspellen met veel geheimen die nog moeten worden ontdekt; en natuurlijk Nintendo’s The Legend of Zelda: Breath of the Wild, die Red Dead Redemption II nog kan evenaren.

De enigszins vervormde, maar altijd accurate visie van Rockstar op de Verenigde Staten van Amerika is een wereld waarin schijnbaar elke beslissing om de speler te verkennen wordt beloond met geheimen, verhalen, schatten en soms angstaanjagende en verontrustende wendingen. Het is gebruikelijk van de studio of uitgever om te zeggen dat je uren kan slijten aan het verkennen van de gamewereld, maar het is zelden waar. Misschien kan je het wel doen als je een ‘throphy hunter’ bent, maar in de meeste spellen geef je er niet genoeg om. In Red Dead II is het echt mogelijk om uren achter elkaar te verdwalen, zonder een verhaalmissie aan te raken. En dit is vooral te danken aan het oog voor detail en atmosfeer. Ik heb het spel nog niet gespeeld maar is een kwestie van dagen.

*** Red Dead Redemption II trailer ***

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *