Nieuwe SpectreVision horror met Daniel Isn’t Real

Van de makers van Mandy (2018) is hier opnieuw een ietwat geflipte horrorfilm genaamd Daniel Isn’t Real (2019), die een horror-spin brengt aan het personage van Tyler Durden uit Fight Club (1999).

Korte inhoud: De achtjarige getraumatiseerde Luke verzint een denkbeeldige vriend genaamd Daniel, die hen naar een fantasievolle wereld leidt. Nadat Luke door toedoen van Daniel een gruwelijke daad pleegt, is Luke gedwongen zijn vriend achter slot en grendel te plaatsen. Twaalf jaar later laat hij (Miles Robbins) zijn charmante en manipulatieve vriend (Patrick Schwarzenegger) weer vrij.

De regie van de film is in handen van de nog vrij onbekende Adam Egypt Mortimer (Some Kind of Hate). Het script werd geschreven deels door hem geschreven en deels door Brian DeLeeuw, als adaptatie op zijn roman In This Way I Was Saved. En wat opvalt in de beelden is het gebruik van kleuren als rood, geel en roze in een psychedelische, horror atmosfeer. Mocht ik niet beter weten zou je bijna denken dat het een sequel is op Mandy.

Patrick Schwarzenegger (zoon van Arnold) is een acteur die nog niet echt veel van zich heeft laten horen, maar dit is zonder twijfel de rol die hem op de kaart zal zetten. De rol van Daniel moet zowel hilarisch, charmant, charismatisch en af en toe nogal schrikwekkend zijn. Het zou me dus niet verbazen dat hij de show zal stelen, net zoals Brad Pitt dat deed in Fight Club. In de film is ook iets van een love-interest tussen Luke en Cassie (Sasha Lane). Acteur Miles Robbins hebben we al eerder zien opduiken in de laatste Halloween (2018) film en is nu wel leuk om hem te zien in een hoofdrol.

Voor zover wij weten is er op dit ogenblik nog geen distributeur gevonden voor een bioscoop-release in ons land. In de States komt de film uit op 6 december 2019. Niet lang daarna zal de film wel uitkomen op Blu-ray.

*** Daniel Isn’t Real trailer ***

1 Comment

  1. Conan the Librarian

    Bizarre trailer, hopelijk komt deze toch bij ons in de bioscoop.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *