Cold Pursuit (2019) **½ Blu-ray recensie

De 66-jarige Liam Neeson blijft zijn actiefilms aan elkaar rijgen en met succes want hij is een box-office magneet. Deze maand is de Blu-ray van Cold Pursuit (2019) uitgebracht van de Noorse regisseur Hans Petter Moland, die met deze film een Engelstalige remake maakt van zijn eigen Kraftidioten (2014).

Korte inhoud: Nels Coxman (Liam Neeson) is een stille huisvader en een hardwerkende sneeuwploegbestuurder. Hij is van levensbelang voor een badplaats in de Rocky Mountains, omdat hij degene is die de winterwegen overzichtelijk houdt. Hij en zijn vrouw Grace (Laura Dern) wonen in een comfortabele hut waar geen toeristen komen. De stad heeft hem zojuist de prijs voor de burger van het jaar toegekend. Maar Nels moet zijn rustige bergleven verlaten als zijn zoon wordt vermoord door een machtige drugsbaron genaamd Viking (Tom Bateman). Nu hij niets meer te verliezen heeft, zint hij op wraak.

Dit is ook nog eens een film van Neeson die niet werd geregisseerd door Jaume Collet-Serra en misschien wel een goede zaak, gezien er op The Commuter (2017) toch wat slijt op zat. En een remake door de regisseur die de oorspronkelijke film heeft gemaakt is op papier nog zo slecht niet. En Liam Neeson kan dit type rol in zijn slaap spelen. Maar we beleven er plezier in om hem bezig te zien als bad-ass.

Ik heb het origineel niet gezien maar van wat ik heb kunnen lezen heeft deze remake het Servische volkje ingewisseld met de indianen, om toch naast de expositie van bruut geweld ook een ondertoon te hebben over de clash tussen culturen. Maar dit is echter maar bijkomstig. Deze Cold Pursuit draait vooral rond een personage die het recht in eigen handen neemt en slechte mensen één voor één uitschakelt. Het is tevens iets van een zwarte komedie en dus in schril contrast met pakweg de Taken films. In het licht van Liam Neeson’s recente politiek incorrecte blunder komt deze film misschien wel een beetje op het slechte moment, want veel mensen zullen niet spontaan gaan glimlachen bij het zien van de acteur. De film heeft ook geen potten gebroken aan de box-office.

Wanneer je de korte inhoud leest heb je het misschien het gevoel dat dit een opwindende film zal worden, maar dat was het eigenlijk niet, ondanks het aanwezige talent voor de camera. Het grootste probleem is dat er teveel personages zijn en te weinig karakter-uitwerking. We weten zelfs weinig tot niets van het hoofdpersonages. Het loopt wat stroef tussen hem en zijn radeloze vrouw en zoon. Onze anti-held gaat soepel van rouwende vader naar een leeg plot-element. Zo leeg dat we uiteindelijk weinig plezier beleven aan zijn opstootjes met schurken en drugdealers. Je blijft echt op je honger zitten, ook al waren er momenten in de film van vernuft of een poging tot een interessante plotwending. Zelfs de villain (Tom Bateman) van de film is echt wel heerlijk gecast.



© 2019 Remain In Light Home Entertainment

In de cast zien we een terugkeer van William Forsythe, maar ook rollen voor Emmy Rossum, David O’Hara, Julia Jones, Elysia Rotaru en Emily Maddison.

In de originele film werd de hoofdrol gespeeld door Stellan Skarsgård en zijn personage heette Nils Dickman. Nu heet het hoofdkarakter Nels Coxman. Zien jullie wat hij deed? En dit is misschien wel het enige leuke aan deze zwarte komedie. Had deze film iets meer tijd genomen om op z’n minst het karakter van Liam wat meer gewicht te geven, dan kon men deze actiefilm nog wel een beetje volgen. Hier is geen ruimte gemaakt om motieven of morele kwesties te onderzoeken, en wil ons enkel maar leiden naar de finale shootout met de hoofdschurk, maar verliest gaandeweg zijn momentum en éénmaal aangekomen laat het ons allemaal letterlijk ‘koud’.

rating

Beoordeling: 2.5 / 5

Recensie door op 18 juli 2019

*** Cold Pursuit trailer ***

5 Comments

 1. Centurion92

  Trailer heeft iets weg van een Steven Seagal film 😮

  Reply
 2. Movie

  Die namen pik(te) hij er mooi uit. Dickman en Coxman.

  Reply
 3. Alek

  The Grey part 2 ziet er goed uit! Ik dacht dat hij die laatste battle met die wolven niet had overleefd 😮

  Reply
 4. Chips & Cola

  Taken on Ice.

  Reply
 5. Conan the Librarian

  Ik heb het origineel niet gezien maar deze keek wel goed weg moet ik zeggen. Binnenkort hebben we tevens een nieuw genre: de Liam Neeson revenge films.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *