Avengers: Endgame verpulvert 33 box-office records

Het stond in de sterren geschreven dat Avengers: Endgame (2019) records zou breken aan de box-office, maar dat het zomaar eventjes het astronomisch hoge openingsweekend van Avengers: Infinity War (2018) zou gaan verdubbelen had niemand ooit kunnen denken.

De film haalde een openingsweekend van 1,2 miljard dollar wereldwijd, en verpulvert hiermee alle bestaande records van andere films, en dit voor een film die meer dan 3 uur duurt en eigenlijk ook wel wat voorkennis nodig heeft. Alles in de States was uitverkocht en in zowat 4,662 bioscoopzalen haalde Endgame 350’000 dollar op. Maar ook in China was er stormloop met een voorlopige recette van 217 miljoen dollar. Op 3 dagen tijd heeft deze prent al ruim meer opgebracht dan Captain Marvel (2019) na bijna 2 maanden. Als we de cijfers mogen geloven zou het publiek bestaan voor 57% uit mannen en 61% was 25 jaar of ouder.


© 2019 Disney

Het ziet er naar uit dat de film in de States het Star Wars: The Force Awakens (2015) record van 936 miljoen dollar met gemak zal verbreken en de barrière van 1 miljard breken. Wereldwijd zou de film zelfs Avatar (2009) van zijn 2,7 miljard dollar troon kunnen stoten. Een 3 miljard dollar recette ligt nu binnen het handbereik, maar we zullen zien hoe de film de komende week presteert en hoe groot de drop zal zijn.

De film heeft ondertussen al 33 box-office records gebroken (cf. box-office mojo) en wordt grotendeels wel op handen gedragen door de pers, die toch behoorlijk verdeeld was na het zien van Captain Marvel.

*** Avengers: Endgame trailer ***

4 Comments

 1. Fabian

  Indrukwekkend! Is zeker ook wel een film dat je een tweede tot zelfs een derde keer wil gaan zien in de bioscoop.

  Reply
 2. Tracer

  Beste moment uit Avengers is wanneer Cap Thor’s Mjolnir grijpt. Het scheelde niet veel of ik stond recht in de zaal voor staande ovatie 😀

  Reply
  1. Oliver

   Ik hoop dat ik het voor niemand spoil maar het moment waarop Captain America de hamer van Thor over zijn schouder werpt en melk begint te drinken van de tiet van een zeug uit Wakanda, was dat voor mij toch niet ‘ok’ 🙂

   Reply
 3. BB-8

  Zot veel geld! Gaan ze nu nog klagen over illegale downloads? Breng jullie film wereldwijd op hetzelfde tijdstip uit en dan krijg je zoiets!

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.