Retro Sci-Fi Film Perfect van Steven Soderbergh

Neen Steven Soderbergh heeft de film niet geregisseerd. De man die geen films meer wou regisseren heeft vorig jaar High Flying Bird (2019) geregisseerd en dit jaar The Laundromat (2019) met Meryl Streep, Gary Oldman, Antonio Banderas, Jeffrey Wright, James Cromwell, Robert Patrick én Matthias Schoenaerts. Maar hij is ook actief als producer en meestal zijn het vaak bijzonder interessante projecten, zoals deze indie-sci-fi film Perfect (2018), die deze maand in de States uitkomt en hopelijk nadien bij ons.

Korte inhoud: Een man, Vessel 13 (Garrett Wareing), met een gewelddadig verleden wordt in een mysterieuze kliniek door reclame tot perfectie verleid om eigenschappen in zijn lichaam te implementeren. Deze helen zijn duistere visioenen, maar komen tevens met een prijs – lichamelijk in zijn geval. De man staat erop verder te gaan met de implantaties en is geobsedeerd om de perfectie te bereiken.

De film is het regiedebuut van Eddie Alcazar die tevens het scenario schreef. Het is een low budget film en dus naast Abbie Cornish zijn er geen echte filmsterren in deze prent. In ieder geval is het duidelijk dat deze film het product is van een videoclip maker, want het steekt vol van de visuele effecten en heeft echt wel een doorgedreven filmstijl. Er is niet veel te zeggen over deze trailer, behalve dat hij er behoorlijk trippy en surrealistisch uitziet. En het is duidelijk dat de maker geïnspireerd was door Ex Machina (2015).

De film spreekt wel degelijk over de obsessie die onze maatschappij vandaag heeft met ‘perfectie’, die zich vertaald in de Instagram/Facebook wereld waarin iedereen het beste van zich laat zien, gewapend met filters, kleurcorrecties tot zelfs photoshop. Deze film lijkt nog een stap verder te zetten in de weg die we zijn ingeslagen. Videoclip makers maken meestal visueel indrukwekkende films, maar na tentallen films van videoclip-makers te hebben gezien, hebben ze eigenlijk weinig zinnige dingen te vertellen in hun films. Dit in tegenstelling tot regisseurs uit de reclamewereld. Uiteraard zullen er wel uitzonderingen zijn, maar dat schril contrast tussen videoclip-makers en reclamemakers lijkt zich keer op keer te bevestigen. Hoe dan ook, laten we hopen dat er bij ons een distributeur zal zijn om de film te verdelen bij ons.

*** Perfect trailer ***

3 Comments

 1. Margot

  Arty-farty-sci-fi, doet me wat denken aan Under the Skin met Scarlett Johansson.

  Reply
 2. r0h4n

  Wat heb ik nu eigenlijk bekeken ???

  Reply
 3. Hunman

  ok, you’ve got my attention.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *