Hotel Transylvania 3: Summer Vacation (2018) *** Blu-Ray review

Met Hotel Transylvania 3: Summer Vacation (2018) wordt reeds de derde aflevering in deze animatiefranchise rond graaf Dracula over u en uw kroost uitgekieperd. Zoals de ondertitel al doet vermoeden trekken Dracula en zijn gevolg deze keer op vakantie, waar hen zoals in de vorige twee afleveringen weer een heleboel avonturen en misverstanden staan te wachten. Summer Vacation is meer van hetzelfde, maar kan je de makers ongelijk geven als de vorige twee delen de kassa’s serieus deden rinkelen?

Korte inhoud: Graaf Dracula (Adam Sandler) heeft de handen vol met zijn hotel Transylvania waar uitgeputte monsters van allerlei slag er even tussenuit kunnen. Het hotel draait op volle toeren en dat ontgaat ook Dracula’s dochter Mavis (Selena Gomez) niet. Ze ziet dat haar vader gebukt gaat onder de constante stress van het zakenleven en boekt stiekem een snoepreisje voor Dracula en zijn familie. Drac en co zullen aan boord gaan van het cruiseschip The Legacy dat hen een monsterlijke cruise belooft.

Mavis hoopt dat haar vader zo even kan ontspannen en alle stress van zich kan afschudden. Aanvankelijk lukt dat aardig, tot Dracula de kapitein van het schip, Ericka (Kathryn Hahn), ontmoet. Dracula krijgt een instant boontje voor Ericka en doet er alles aan om haar hart te winnen. Wat Dracula echter niet weet is dat Ericka afstamt van de Van Helsings, zijn aartsvijanden, en een geheime agenda heeft.

Met Hotel Transylvania 3 spelen de makers duidelijk op veilig. Hoewel de actie zich verplaatst naar een cruiseschip en enkele exotische monsteroorden, bevat dit derde deel zowat dezelfde ingrediënten als de vorige twee delen. Niet onverwacht als je weet dat het eerste deel meer dan 350 miljoen dollar opbracht voor een budget van 85 miljoen en het tweede deel zelfs nog beter deed met meer dan 475 miljoen dollar voor een budget van 80 miljoen.

Een voorlopige opbrengst van meer dan 500 miljoen dollar voor een budget van 80 miljoen dollar voor dit derde deel laat zien dat het publiek de avonturen van Dracula en co zeker nog niet beu is. En waarom zou het dat ook? Hotel Transylvania vormt een reeks die perfect kan meelopen naast franchises als Despicable Me of Ice Age. De humor in deze reeks is misschien iets minder scherp en Hotel Transylvania is op een iets jonger publiek gericht, maar dat neemt niet weg dat volwassenen zeker ook kunnen genieten van deze serie.

Deze volwassenen kunnen bijvoorbeeld speuren naar de verwijzingen naar de klassieke mythologische figuur van Dracula. Zo introduceren de makers in het derde deel eindelijk Abraham Van Helsing, de monsterjager en aartsvijand van Dracula. Dit gebeurt meteen in de openingsscène van de film, een flashback waarin Dracula en zijn vrienden per trein naar Boedapest rijden en onderweg Van Helsing tegenkomen. Later in het verhaal duikt de naam Van Helsing weer op in de gedaante van cruisekapitein Ericka.


© Sony Pictures Home Entertainment

De monsterlijke vrienden van Dracula lenen zich uitstekend tot visuele grapjes en dus zit ook dit derde deel vol van dergelijke humor. Kinderen zullen hier allicht weer van smullen. Vooral het weervolvenechtpaar Wayne (Steve Buscemi) en Wanda (Molly Shannon) en hun steeds grote wordende kroost zijn een ideaal mikpunt van grappen. Het cruiseschip zelft reist langs enkele mythische plaatsen zoals de Bermuda-driehoek of de verzonken stad Atlantis die ludiek in het verhaal verwerkt worden.

Hotel Transylvania 3: Summer Vacation biedt niets nieuws onder de zon. Wie houdt van de eerste twee delen, zal zich met het derde deel zeker ook kunnen amuseren. Het verhaal stelt weinig voor, maar de kids zullen uit de bol gaan. De regie is net als het eerste en tweede deel in handen van de naar de V.S. uitgeweken Rus Genndy Tartakovsky. Tartakovsky schreef samen met Michael McCullers ook het scenario. Deze laatste heeft ervaring met komische scenario’s door Baby Mama, The Boss Baby en Austin Powers.

De blu-ray van Hotel Transylvania 3 is sinds 28 november verkrijgbaar. Op het schijfje staan een heleboel extra’s zoals twee nieuwe mini-films, zeven meezingliedjes of een meedans feature. Ideaal om je bengels na de 97 minuten durende film nog wat langer zoet te houden.

rating


Beoordeling: 3 / 5

Recensie door op 25 december 2018

*** Hotel Transylvania 3 Trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *