Onherkenbare Patricia Arquette in Escape at Dannemora

Ik moet bekennen dat het mij enige tijd heeft geduurd alvorens ik zag dat de actrice in de trailer niemand minder was dan Patricia Arquette, een transformatie van de wulpse femme fatale in Lost Highway (1997) naar de onherkenbare gezette vrouw in de nieuwe Showtime Networks drama-reeks “Escape at Dannemora” (2018).

Korte inhoud: In 2015 braken twee mannen, David Sweat (Paul Dano) en Richard Matt (Benicio Del Toro) uit een gevangenis in het noorden van New York. Ze werden geholpen door Tilly Mitchell (Patricia Arquette), een medewerker die blijkbaar met de twee mannen te doen had en een 20-daagse klopjacht zette de natie op zijn kop. Nu krijgt dit opmerkelijke waargebeurde verhaal een limited series met een aantal zware kleppers in de casting.


Foto’s door Christopher Saunders © Showtime Networks

Het opmerkelijke aan deze serie is dat de 8 afleveringen werden geregisseerd door Ben Stiller, die zich stilaan ontpopt tot een talentvolle regisseur, zeker na zijn geslaagde The Secret Life of Walter Mitty (2013). De bedenkers van deze mini-serie zijn Michael Tolkin (scenarist van The Player) en Brett Johnson.

Patricia Arquette heeft een tijd geleden de Oscar gewonnen voor Beste Actrice in Boyhood (2015) en ik vermoed dat ze na deze rol wel in aanmerking zal komen voor een Emmy Award. In de serie speelt Arquette de rol van een werkende echtgenote en moeder die toezicht houdt op de kleermakerswinkel en een seksuele relatie onderhoudt met twee gevangenen, en uiteindelijk instemt met het verbergen van metaalzaagbladen in bevroren hamburgervlees om hen te helpen eruit te komen.

Del Toro speelt een veroordeelde moordenaar Richard Matt, een creatieve en intimiderende kracht binnen de gevangenis, die eigenlijk ’the man with the plan’ van het verhaal is. Dano speelt David Sweat, een veroordeelde politieagent die misschien oprechte gevoelens voor Tilly koestert en een terughoudende partner wordt in de plot van Richard Matt. Daarnaast is er ook nog een rol weggelegd voor Bonnie Hunt, Eric Lange en David Morse. Wanneer we de serie bij ons kunnen zien is nog onbekend.

*** Escape at Dannemora trailer ***

2 Comments

  1. Damien

    Top cast! Hopelijk krijgen we het hier ooit te zien want Netflix zal deze serie waarschijnlijk niet uitzenden.

    Reply
  2. christopher

    Alles met Benicio Del Toro wil ik zien. Blijft voor mij één van de beste acteurs van zijn generatie en al een lange weg afgelegd zijn zijn schurkenrol in de James Bond film License to Kill.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.