Disney’s peperdure A Wrinkle in Time flopt zwaar in de States

Er zijn geen heilige formules meer voor het maken van een box-office hit in Hollywood. Vroeger lag dat enigszins anders. Zo bracht elke film met (A) Hollywood ster + (B) knappe production design en dus een serieus productiebudget +(C) voldoende actie of knappe visuele effecten – zo goed als altijd geld in het laatje. Er zijn trends waarop je kunt surfen (sprookjes adaptaties, western-periodes, politieke films, …) maar zoiets is behoorlijk moeilijk in te schatten 1 jaar voor datum, want ja, zo lang duurt het productieproces., en voor je het weet is de rage al voorbij en komt je film een beetje getelefoneerd over.

a_wrinkle_in_time_2018_poster.jpg

Dit moet waarschijnlijk een beetje zijn gebeurd met Disney’s +100 miljoen dollar A Wrinkle in Time (2018) die met zijn ruime release is blijven steken op 33 miljoen dollar. Naar verluidt zou de film een slordige 350 miljoen dollar moeten opbrengen om nog maar break-even te zijn, iets wat ze met hun 42% critic rating en 36% audience rating op Rotten Tomatoes NOOIT zullen halen. En toch zou je denken dat deze film die gemaakt is door vrouwen, met alleen maar vrouwen in de hoofdrol en bestemd voor vrouwen met een divers karakter, in deze #MeToo periode wel zou komen als geroepen. Wel het publiek was 70% vrouwelijk maar niemand was er echt laaiend enthousiast over.

Nochtans had deze film alle ingrediënten van een potentiële winner, met Selma regisseuse Ava DuVernay aan het roer en Frozen scenariste Jennifer Lee, gebaseerd op de roman van Madeleine L’Engle. Het zou wel eens kunnen dat het publiek die Social Justice Wars een beetje moe begint te worden, en deze prent zou net iets teveel alle sociale gevoeligheden willen aankruisen in plaats van te graven in het 240 bladzijden dikke boek. Het boek zou ook vrouwen in wetenschaps-jobs willen vieren, maar er zou hier zo goed als geen wetenschap aan te pas komen.

Korte inhoud: Als de wetenschapper Alex Murry (Chris Pine) plotseling verdwijnt, onderneemt zijn dochter Meg (Storm Reid) samen met broertje Charles Wallace (Deric McCabe) en haar vriend Calvin O’Keefe (Levi Miller) een groots avontuur. Alex werkte aan een speciaal project voor de overheid, de tesseract, waarmee men gebruik kan maken van de vijfde dimensie. Een tesseract is een 4-dimensioneel object, een hyperkubus. Meg en haar kompanen gebruiken de tesseract om verschillende, kleurrijke planeten af te reizen, op zoek naar haar vader.


a_wrinkle_in_time_2018_poster01.jpga_wrinkle_in_time_2018_poster02.jpga_wrinkle_in_time_2018_poster03.jpga_wrinkle_in_time_2018_poster04.jpg

Ondanks het enorme productiebudget zou de film aanvoelen als een tv-product en Oprah Winfrey, Reese Witherspoon en Mindy Kaling zouden niet meteen kunnen overtuigen. Acteur Levi Miller, die al een flop op zijn naam heeft met Pan (2015) zou ook hier zijn slechte acteerwerk bovenhalen. Veel goede intenties maar een pijnlijke teleurstelling voor A Wrinkle in Time en Disney. Op 4 april 2018 zou de film bij ons moeten uitkomen.

 


*** A Wrinkle in Time trailer ***

3 Comments

  1. Axel

    Ophrah Winfrey zal wel bijpassen mocht het zwaar in het rood eindigen 😀

    Reply
  2. Ray Doetjes

    Ik deel de mening niet dat Levi Miller slecht acteert. In Pan zette hij een goede rol neer en als je dit ventje de psychopathische tiener ziet spelen in de low budget horror Better Watch Out ben je compleet versteld van zijn enorme dynamische rijkwijdte. Iedere generatie heeft een paar van deze acteurs, mijn generatie is dat Leonardo DiCaprio maar voor de millenials is dat toch Levi Miller.
    Maar je moet als acteur wel iets hebben waar je op kan bouwen en de regisseur moet het beste uit de acteur weten te halen. Wanneer een veelzijdig acteur (en nogmaals kijk Better Watch Out) niet levert dan is dat de verdienste van de regisseur!

    Reply
  3. Maarten

    Met deze film maken ze precies dezelfde fout als Tomorrowland of was het Project T?
    Je snapt het al… geen identiteit en zwak plot.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *