Joss Whedon ontslagen van het Batgirl project

Wel, ik heb uiteindelijk gelijk gekregen, want in tegenstelling tot de hardnekkige berichten is het vandaag een feit dat Joss Whedon het DC schip heeft verlaten en de Batgirl (20??) film NIET zal regisseren!


joss_whedon_fired.jpg
Foto door Jay Maidment van Joss Whedon op de Avengers: Age of Ultron set © 2015 Marvel

Het was The Hollywood Reporter die het nieuws vorige week wereldkundig had gemaakt. De vraag is natuurlijk of hij vrijwellig is opgestapt of dat ze hem vriendelijk naar de deur hebben geleid, en mijn vermoeden is het tweede. Walter Hamada die recentelijk de touwtjes in handen heeft genomen bij DC zit misschien wel achter deze beslissing, die blijkbaar op handen wordt gedragen door heel wat insiders … alsook regisseur Zack Snyder die een bericht op sociale media ging liken met het nieuws van zijn vertrek. Wat opnieuw de speculatie voedt dat Snyder misschien wel is ontslagen op Justice League (2017) nadat hij zijn cut van de film aan de studio had voorgelegd, en niet vrijwillig was opgestapt na het familie-drama en het project met vertrouwen had overhandigd aan Joss. Ik hoef er niet bij te vertellen dat steeds meer fans nu de Zack Snyder’s versie van Justice League willen zien.

In mijn vorige post had ik al een aantal elementen aangekaart waarom Joss Whedon eigenlijk niet meteen de meest geschikte man was om Batgirl te maken, en stonden zelfs los van de vele verhalen dat Whedon zijn vrouw verschillende keren zou hebben bedrogen maar voor de camera de “feminist” uithangt. Moet een vrouw dan maar Batgirl regisseren, zoals dat het geval is met Wonder Woman (2017)? Niet noodzakelijk. Alex Garland heeft Annihilation (2018) voor Netflix geregisseerd en hierin zijn een aantal bangelijke vrouwelijke karakters in te zien. Het Batgirl project heeft een regisseur nodig die een duidelijke toon kan aanhouden zonder te vervallen in de clichés en de stereotypen. Whedon had ooit een script geschreven voor Wonder Woman en dat was al op het randje van de misogynie, en dus hoop ik dat de nieuwe regisseur net iets betere klemtonen kan zetten zonder er een preutserige, brave film van te maken.

Gaat Whedon terugkeren naar Marvel? Dat betwijfel ik, zeker nadat hij op de tenen ging staan van Kevin Feige bij de afwerking van Avengers: Age of Ultron (2015), alsof zou blijken dat Feige een beetje was gedwarsboomd tijdens de productie. Momenteel heeft Joss Whedon niks in het vooruitzicht.

***Related Post***
23/11/2017: Verliest Joss Whedon ‘Batgirl’ na Justice League flop?

2 Comments

  1. Vince

    Die film zal er nog niet zo snel komen denk ik, de comics vond ik niet meteen geslaagd maar heeft veel weg van een magere batman spinoff maar dan met een vrouw in de lead.

    Reply
  2. Damien

    Ik geloof in het project als ik de eerste trailer zie.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *