All the Money in the World alleen niet voor actrices

Voor regisseur Ridley Scott was het belangrijk om Kevin Spacey uit de film te werken en te vervangen door Charlie Plummer, omdat zijn All the Money in the World (2017) wel eens kan zou maken op een Oscar.


all_the_money_in_the_world_controversie.jpg
© 2017 The Searchers

Maar het zit niet mee voor Ridley want nu blijk dat er een nieuw schandaal de kop opsteekt en ook dit schandaal heeft onrechtstreeks te maken met de #MeToo beweging, met name de ongelijkheid tussen man en vrouw. Naar verluidt verdiende Michelle Williams voor haar reshoots een schamele 1.000 dollar, wat een pak minder is dan haar mannelijke tegenspeler (die een veel kleinere rol had). Mark Wahlberg zou een slordige 1.5 miljoen dollar hebben opgestreken. En deze bom is MOORDEND op de vooravond van de stemming van The Academy voor de opkomende Oscars.

Misschien hadden ze maar beter de kop van Kevin Spacey behouden want de film een flop is aan de box-office. De film moet 100 miljoen dollar opbrengen om nog maar break-even te zijn. Na twee weken haalt de film slechts 28 miljoen dollar wereldwijd. En wanneer men de resultaten van de Golden Globes bekijkt ziet het er ook award-gewijs niet al te rooskleurig uit voor de film.

Update 14/01/2018: Mark Wahlberg zal dan toch zijn vergoeding van 1.5 miljoen dollar voor de reshoots doneren aan Time’s Up, het fonds dat vrouwen juridisch steunt die het slachtoffer werden van seksuele intimidatie. Blijkbaar voelde hij de wind vanvoren na het uitlekken dat zijn tegenspeelster eigenlijk op een schandalige manier berooid werd. Op Twitter zei de acteur het volgende: “De voorbije dagen is mijn vergoeding voor de nieuwe opnames van ‘All the Money in the World’ een belangrijk gespreksonderwerp geworden. Ik steun de strijd voor een eerlijke verloning 100 procent en ik doneer bijgevolg de 1.5 miljoen dollar aan het Time’s Up-fonds voor juridische steun, in naam van Michelle Williams.” Beide acteurs worden vertegenwoordigd door het agentschap William Morris Endeavor (WME), dat ook nog eens 500.000 dollar zal storten in het fonds. Williams zelf was tevreden met de beslissing van Wahlberg en WME en sprak van “een van de meest onvergetelijke” dagen uit haar leven. “Maar dit gaat niet over mij. Mijn mede-actrices stonden aan mijn zijde en kwamen voor me op, mijn activistische vrienden leerden om mijn stem te gebruiken, en de machtigste mannen die de touwtjes in handen hebben, luisterden en handelden”. Case closed voor de film? Eigenlijk niet, want het kwaad is al geschied. Het is een ultieme poging de kansen voor een Oscar nog uit de brand te slepen, ook al is die vogel reeds gaan vliegen.

Update 25/09/2018: Actrice Judi Dench vindt het onaanvaardbaar dat Kevin Spacey, een goede vriend van haar, uit de film werd geknipt. “Ik kan op geen enkele manier goedkeuren dat hij nu uit films wordt gehaald, ongeacht wat hij heeft gedaan”, vertelde de 83-jarige Dench aan Variety. “Gaan we die situatie herhalen?”, vraagt Dench zich af. “Gaan we nu terug in de geschiedenis en gaan we iedereen die ooit iets verkeerd heeft gedaan uit films knippen?”

3 Comments

 1. Gaetan

  De Blu-ray zal wel succes hebben want iedereen zal wel die scènes met Kevin Spacey willen zien 😀

  Reply
 2. Agnus

  … als die al op de bluray zullen staan.

  Reply
 3. Govert

  Tjong jonge wat een gezeur allemaal
  Het bewijst alleen maar dat elke reclame in welke vorm dan ook een film niet kan redden aan de box Office en dat markie een betere agent heeft

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *