A Bad Moms Christmas (2017) ** Blu-ray review

Ik moet bekennen, ik was geen al te grote fan van Bad Moms (2016), gemaakt door de scenaristen van The Hangover films, Jon Lucas en Scott Moore. Maar deze R-rated komedie kon bijna zijn productiebudget van 20 miljoen dollar vertienvoudigen. Logisch gevolg is dat er nu A Bad Moms Christmas / Bad Moms 2 (2017) is, geschreven en geregisseerd door hetzelfde duo.

bad moms,jon lucas,scott moore,a bad moms christmas,mila kunis,kathryn hahn,kristen bell,christine baranski,cheryl hines,susan sarandon,justin hartley,jay hernandez

Korte inhoud: ‘Bad Moms 2’ volgt de drie ondergewaardeerde en overbelaste vrouwen – Amy Mitchell (Mila Kunis), Carla (Kathryn Hahn) en Kiki (Kristen Bell) – die zich opmaken voor de Super Bowl onder de moeders: Kerstmis. Alsof het creëren van de perfecte feestdag nog niet genoeg is, moeten ze ook nog hun eigen moeders tevreden zien te houden. Aan het einde van de rit krijgt het creëren van een speciale feestdag een geheel nieuwe betekenis.

De originaliteit van deze films komt nog niet aan de knieën van een aflevering van een Vlaamse soapserie. Het plot bestaat erin die gekke vrouwen in beeld te zetten tijdens het vieren van kerst met hun moeders. We krijgen dus drie keer hetzelfde te zien. Amy’s moeder, Ruth (Christine Baranski), is een verwaande perfectionist die nooit tevreden is, en Kiki’s moeder, Sandy (Cheryl Hines), is zo geobsedeerd door haar dochter dat een straatverbod misschien wel een optie wordt. En dan is er nog Isis (Susan Sarandon), die uit de passagiersstoel van een 18-wheeler springt voor het huis van Carla en onmiddellijk een joint opsteekt. Ze heeft in drie jaar tijd niets van haar laten horen – de laatste keer was toen ze in geldnood zat – maar nu is ze terug.

De opstootjes tussen deze moeders en dochters is niet zo origineel en tevens ook niet zo grappig als het had kunnen zijn. Ik heb misschien welgeteld 2 keer moeten glimlachen en dat was toch wat magertjes voor een komedie. Ik had tevens het gevoel dat ze net dezelfde scènes wilden herdoen in deze sequel als in de eerste film. Ook al is deze film toch een stuk minder scherp. De enige echt leuke scene is deze met Carla, een professionele bikini waxer, die de meest tedere delen van een mannelijke stripper (Justin Hartley) moet behandelen – en uiteindelijk verliefd word. Wat hieruit volgt steekt wel goed in mekaar.


bad_moms_christmas_2017_pic01.jpgbad_moms_christmas_2017_pic02.jpgbad_moms_christmas_2017_pic03.jpg
© 2017 Remain in Light

Voor de rest is de relatie tussen Amy en Jessie (Jay Hernandez) nog steeds even saai en gebeuren er verder geen wereldschokkende dingen. Toch ben ik er zeker van dat deze film zijn publiek zal vinden, en met publiek bedoel ik de jonge moeders die wel eens worden vergeten door Hollywood en hier eigenlijk een film op maat krijgen voorgeschoteld.

A Bad Moms Christmas / Bad Moms 2 is ondertussen uit op DVD en Blu-ray zonder noemenswaardige extraatjes.

rating


Beoordeling: 2 / 5

Recensie door op 12 april 2018

*** Bad Moms 2 trailer ***

3 Comments

 1. Julie

  My kind of movie, en ik heb zelfs nog geen kinderen 😀

  Reply
 2. Bruno Buteneerd

  Normaal gezien post ik nooit commentaar op een film. Je vindt een film goed of slecht en je hoeft daarom niet per se je mening te ventileren. Maar deze film is zo gruwelijk slecht dat ik er echt kwaad van werd. Een komedie die als gevoel woede opwekt. Als je van Vlamingen in Hollywood hoort dat het zo moeilijk is om in Amerika een project van de grond te krijgen omdat iedereen zijn zegje heeft, dan snap ik het echt niet dat niemand dit heeft tegengehouden. Was er in heel het productieproces echt niemand die zei: sorry, dit is niet grappig. Als een acteur dit scenario in handen krijgt, dan moet die toch wel enige beroepseer hebben en dit weigeren? Met de kosten van de make-up van de actrices kan je in Vlaanderen of Nederland al een beter scenario schrijven. Voor de lonen van de acteurs van de bijrollen maak je hier een deftige film.
  Ok, smaken verschillen, helemaal mee eens. Mij stoort het vooral dat geld creativiteit verdringt en versmacht! Deze draak is om de verkeerde redenen gemaakt and they always get away with it.

  Reply
 3. Noa

  @Bruno: kost 30 om te maken en brengt 130 miljoen dollar op, het zal hen een zorg wezen dat de film echt wel op de ballen trekt. Er is hier nu eenmaal een publiek voor. Maar dat had je nu toch zelf wel kunnen denken wanneer je uiteindelijk voor deze film koos, niet?

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *