Tomb Raider met Alicia Vikander als Lara Croft

Ik geef geen moer om de nieuwe Tomb Raider (2018). Laten we eerlijk zijn, de game-adaptaties falen keer op keer. Zelfs de meest hoopvolle films zoals Assassin’s Creed (2016) kunnen niet overtuigen bij het publiek. Tot nu toe lijkt Warcraft (2016) de enige film die nog de moeite was.

En opnieuw krijgen we een sprenkeltje hoop nadat bekend werd dat niemand minder dan de Zweedse Oscar-winnares Alicia Vikander de rol zou spelen van Lara Croft. Een talentvolle acteur is uiteraard geen garantie op een geslaagde film (cf. Michael Fassbender in Assassin’s Creed). Maar toch, Alicia is eigenlijk wel een zeer interessante keuze, en ik ben zeer benieuwd om haar bezig te zien in haar eerste echte actierol.


tomb_raider_2018_pic01.jpg

© 2017 Warner Bros. Entertainment Inc. & MGM Pictures Inc. All Rights Reserved.

Korte inhoud: Het is inmiddels zeven jaar geleden dat de vader en excentrieke avonturier van de 21-jarige Lara (Alicia Vikander) verdwenen is. In plaats van het bedrijf van haar vader over te nemen, werkt ze als fietskoerier in de chaotische straten van Londen terwijl ze collegelessen volgt. Gezet om haar eigen pad te smeden en tegen de wil van haar vader, wordt ze uiteindelijk geïnspireerd om de verdwijning te onderzoeken en reist ze naar zijn laatst bekende locatie: een fabelachtig graf op een mythisch eiland ergens voor de kust van Japan. Maar haar missie zal niet makkelijk zijn en het bereiken van het eiland zal zeer verraderlijk zijn. En de inzet lijkt alleen maar hoger te worden.

De film wordt momenteel geshoot door de Noorse regisseur Roar Uthaug, die indruk maakte met zijn actie drama The Wave (2015), maar dit zal ook zijn eerste Hollywood film zijn. Het scenario werd geschreven door Geneva Robertson-Dworet, die een beetje ervaring heeft en ondertussen het script aan het schrijven is van Sherlock Holmes 3 (2018) en de game-adaptatie Dungeons & Dragons (2018). En oh ja, ook Gotham City Sirens van David Ayer zou met haar steun vorm krijgen.

Hoe deze dame zo populair is geworden heeft alles te danken met het feit dat ze twee filmscenario’s heeft geschreven (Ares en Hibernation) die werden opgenomen in de Black List (lijst van sterke scenario’s die nog een verfilming moet krijgen). Geneva heeft een grote interesse in wetenschap en science-fiction, dus benieuwd hoe ze haar passie zal kunnen verwerken in deze Tomb Raider prent.

Naast Vikander zien we ook nog Walton Goggins, Hannah John-Kamen, Daniel Wu en Dominic West. We moeten nog minstens 9 maanden wachten alvorens Tomb Raider in de bioscoop komt. Nu is het afwachten naar die eerste trailer.

Alicia Vikander HQ pics: 01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10, 11, 12, 13, 14 & 15

***Related Posts***
10/12/2017: Nieuwe Tomb Raider poster met Alicia Vikander
20/09/2017: Eerste Tomb Raider trailer overtuigt niet helemaal

3 Comments

  1. Henkieboy

    Nope, geen interesse.

    Reply
  2. Sander

    Ik hoop dat Alicia’s imago hiermee geen deuk zal krijgen …

    Reply
  3. Lieve

    Noorse regisseur en een Zweedse actrice, ben benieuwd 🙂

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *