Nieuwe Valerian and the City of a Thousand Planets trailer

Een film die bijzonder veel risico’s neemt en waarschijnlijk binnenkort met rode cijfers zal eindigen is deze Valerian and the City of a Thousand Planets (2017) van niemand minder dan Luc Besson. De super-producent en regisseur maakt hiermee zijn terugkeer naar het science-fiction genre na Lucy (2014) en The Fifth Element (1997).

valerian_and_the_city_of_a_thousand_planets_2017_poster.jpg

Korte inhoud: Valerian (Dane DeHaan) en Laureline (Cara Delevingne) vormen een speciale eenheid van de regering van menselijke gebieden. Ze zijn belast met het handhaven van de orde in het heelal. Valerian heeft echter meer in gedachten dan alleen een professionele relatie met zijn partner en probeert haar telkens voor zich te winnen. Laura weet echter van zijn uitgebreide verleden met vrouwen en heeft daarnaast haar eigen traditionele waarden, waardoor ze hem telkens blijft afwijzen.

De reden waarom deze prent mij niet meteen kon overtuigen was die bizarre eerste trailer die op een rip-off leek van Avatar en Star Wars, gelukkig is de tweede trailer iets beter. Luc Besson is ook een hit-and-miss regisseur dus dit kan alle kanten uitgaan. En ik heb tevens ook mijn twijfels over actrice en model Cara Delevingne. De film is gebaseerd op de Franse comic ‘Valerian and Laureline’ van Pierre Christin en Jean-Claude Mézières (een comic die ook de inspiratiebron was voor The Fifth Element en Star Wars). Het belooft in ieder geval heel wat wilde actie en visueel vertier met een karrenvracht aan acteurs, gaande van Ethan Hawke, Clive Owen, Rutger Hauer, Mathieu Kassovitz tot zelfs Rihanna. En na het zien van hun laatste poster lijken ze zelfs ook een link te maken met The Fifth Element. Bovenaan rechts zie je een naambord van een bar. Je kan het woord niet helemaal lezen maar het lijkt wel ‘Korben’s’ te noemen, iets wat zou kunnen verwijzen naar het karakter van Bruce Willis, met name Korben Dallas. Maar tot op heden hebben we nog niets gehoord van een eventuele cameo van Bruce Willis.

Deze prent was een dure aangelegenheid voor Besson en zijn EuropaCorp. De film zou 197 miljoen euro hebben gekost (210 miljoen dollar) wat een gigantisch bedrag is voor een Europese film, en naar verluidt zou het ook gefinancierd zijn zonder tussenkomst van de Franse filmsubsidie; gezien de prent niet in het Frans was opgenomen. Maar Besson heeft zijn contacten en wist het geld bijeen te brengen en kon zo werken met de beste visuele effectenhuizen ter wereld, Weta Digital, Rodeo FX en ILM (Industrial Light & Magic).


valerian_and_the_city_of_a_thousand_planets_2017_pic01.jpgvalerian_and_the_city_of_a_thousand_planets_2017_pic02.jpgvalerian_and_the_city_of_a_thousand_planets_2017_pic03.jpg

© Belga Films / EuropaCorp

Hij zou ook wat druk uitgeoefend hebben op de Franse regering door te stellen dat hij de film evengoed in Hongarije kon opnemen en hiermee een paar miljoen zou kunnen uitsparen, gezien de hogere loonkost in Frankrijk. Bijgevolg werd een wetswijziging doorgevoerd voor Engelstalige Franse films. Deze kunnen nu onder een Franse subsidieregeling vallen tot 30% van het budget, met een maximum van 30 miljoen Euro. Maar gezien een groot deel toch in het buitenland werd gemaakt zou hij toch naast de honingpot hebben gegrepen. Toekomst zal uitwijzen of de Franse regering een wijze beslissing heeft gemaakt.

Het is meteen ook de duurste Franse film ooit en springt over de 82 miljoen dollar van Astérix aux Jeux Olympiques (2008). De film zal wereldwijd rond de 400 miljoen dollar moeten ophalen voor een break-even en ik betwijfel sterk of ze dit zullen halen, maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Hadden ze andere (lees: meer bankable acteurs) gecast voor deze prent, dan zou deze prent nog wel zijn geld kunnen terugwinnen. Maar met alle respect voor Dane Dehaan en Cara Delevingne, NIEMAND zal naar de bioscoop trekken om hen te zien.

01/06/2017: Er is ondertussen een derde en laatste trailer verschenen, op een muziekscore van Coolio / Stevie Wonder, gebaseerd op het nummer van Gangsta’s Paradise. En in vergelijking met de vorige trailer lijkt deze net iets meer te overtuigen. We duiken hier letterlijk in de wonderwereld van Luc Besson’s fantasie. Valerian komt op 26 juli 2017 bij ons in de bioscoop. Enjoy !

 


*** Valerian and the City of a Thousand Planets trailer #3 ***

3 Comments

  1. Agnus

    Alweer zo’n teenage SF die net iets teveel doet denken aan een kruising van Ender’s Game en Jupiter Ascending.

    Reply
  2. Govert

    Denk en hoop het niet De basis de strip is een klassieker ,en de look is de fifth element.
    Aangezien dat een ode is aan het werk van Mézières en Moebius moet het met de look
    Van deze wel goed komen Het verhaal ??? Daar zou je ben ik bang wel eens gelijk in krijgen Besson kennende zal die de boel wel verhollywoodseren of hoe je dat ooit noemt.
    Nog even over de fantasy van besson: die heeft hij niet Alles wat je hierin ziet is net als de fifth element de fantasy van Mézières en Moebius

    Reply
  3. mike

    het is een mooie en super film er mag een vervolg komen!

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *