De rampenfilm Geostorm was een ramp op de set

En zopas heeft Warner Bros een trailer vrijgegeven van een gloednieuwe rampenfilm. Geostorm (2017) is de debuut bioscoopfilm van Dean Devlin, een man die als producer al heel wat blockbuster in goede banen heeft weten te leiden. Of hij ook daadwerkelijk een verhaal kan vertellen tussenin de visuele effecten valt nog te bezien.

Korte inhoud: We bevinden ons in de nabije toekomst. Wanneer de klimaatverandering het voortbestaan van de aarde bedreigt, verenigen regeringen wereldwijd zich in de creatie van de Dutch Boy Program. Dit programma beslaat een mondiaal netwerk van satellieten, gewapend met technologieƫn om natuurrampen af te wenden. Na twee jaar succesvolle bescherming gaat er iets mis waardoor twee vervreemde broers belast worden met het herstel van de storing vooraleer een wereldwijde Geostorm de planeet overspoelt.

De producer van de film is niemand minder dan Jerry Bruckheimer, die ooit een super producer was maar zich tegenwoordig toelegt op tv-series en sequel-films (Top Gun 2, Bad Boys 3, Beverly Hills Cop 4, National Treasure 3, PotC 6, …). De man is ondertussen ook 74 geworden. Toch heeft hij voldoende ervaring met actiefilms en blijkbaar zou hij door Warner zijn aangesteld om een ramp te voorkomen aan de box-office. De shoot begon in oktober van 2014 tot 10 februari 2015. Het test-publiek vond de film maar niets en toen nam de nieuwe producer de beslissing een andere regisseur aan boord te nemen, met name Danny Cannon, om de film alsnog te redden. De reshoot zouden naar verluidt 15 miljoen dollar hebben gekost en vonden plaats begin december 2016.

Toch zijn er heel wat bekende koppen in deze prent, gaande van Gerard Butler tot Abbie Cornish, Ed Harris, Andy Garcia en Jim Sturgess. De poster zal waarschijnlijk nog wel veranderen, maar nu moeten we het stellen met dit spuuglelijk onding. Geostorm zou op 18 oktober 2017 bij ons in de bioscoop moeten uitkomen.

*** Geostorm trailer ***

5 Comments

 1. Govert

  Rest.opnamen 2012 ??

  Reply
 2. Marvin

  Hahahahaha ! Blijkbaar wel šŸ˜€

  Reply
 3. GJ

  maar zich tegenwoordig toelegt op tv-series en sequel-films (Top Gun 2, Bad Boys 3, Beverly Hills Cop 3)?
  Het is maar wat je “tegenwoordig” noemt natuurlijk. Maar Beverly Hills Cop 3 is uit 1994. 23 jaar geleden.

  Reply
 4. Jon

  @GJ: Heb jij niks beters te doen met je leven?
  Het moet trouwens Beverly Hills Cop 4 zijn.

  Reply
 5. DeFilmBlog

  Ja idd, BHC 4.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *