Matthew McConaughey in Free State of Jones

En na Amistad (1997) duikt Matthew McConaughey opnieuw in een Amerikaanse periodefilm. Deze keer zien we hem in Free State of Jones (2016) als een Zuiderse landbouwer die de Confederatie troepen zal confronteren.

free_state_of_jones_2016_poster.jpg

Korte inhoud: We bevinden ons tijdens de Amerikaanse burgeroorlog. Een zuidelijke boer uit Jones county, genaamd Newton Knight (Matthew McConaughey), stapt uit het leger en komt samen met andere boeren en gelijkgestemden tegen de slavernij en de splitsing, in opstand tegen de Geconfedereerde Staten van Amerika. Daarbij weten ze een nieuwe staat op te richten: de Free State of Jones. Zijn relatie en naoorlogse huwelijk met een voormalige slaaf, Rachel Knight, vestigt in de regio de eerste gemeenschap met gemengd ras. Zijn legendarische opstand onderscheidde Newt Knight als een charismatisch en controversieel figuur van het verzet tijdens de oorlog.

De film werd geregisseerd en geschreven door Gary Ross, regisseur van Pleasantville en The Hunger Games. Naast McConaughey zien we niet zo heel veel bekende koppen, los van Keri Russell en Gugu Mbatha-Raw. Het is tevens de tweede film met het duo McConaughey Jacob Lofland na Mud.

Ook al ben ik geen al te grote fan van de trailer die net iets teveel weggeeft van de plot, en dat bedoel ik meer bepaald die begrafenis scène die ze misschien beter voor de film hadden gehouden, ben ik toch benieuwd naar de film. Ik heb de indruk dat ze deze scène in de trailer wilden hebben om de perceptie van een actiefilm te vergroten, ook al denk ik zelf dat Free State of Jones vooral een dramafilm is en geen actieprent. Naar verluidt zou het productiebudget van 65 miljoen dollar ook wat zijn omgetrokken om nog extra veel extra’s op te trommelen voor een massa gevechtsscène in het begin van de film. En we hebben opnieuw te maken met een waar gebeurd verhaal en dat maakt het net dat tikkeltje meer interessant. Deze film zou bij ons ergens in de meimaand moeten uitkomen.

 


*** Free State of Jones trailer ***

3 Comments

 1. Marvin

  Vind het wel een beetje een banale poster. Trailer valt mee ook al verwacht je net iets meer van een dergelijk project.

  Reply
 2. Cedric

  Het lijkt wel een remake van The Patriot met Mel Gibson.

  Reply
 3. Mathias

  Het kan zijn dat het aan mijn monitor ligt, maar het beeld ziet er behoorlijk crappy uit. Lijkt een film van uit de jaren 90…

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *