Leonardo DiCaprio wint Golden Globe voor Beste Acteur in The Revenant

Deze nacht waren 73e Golden Globes uitgereikt. Een awardshow die eigenlijk vooral show is en waar de effectieve awards van minder belang zijn. Tenzij jullie geen probleem hebben met het feit dat The Martian bijvoorbeeld in een categorie zit van Beste Komedie. Waar iedereen naar uitkeek was de hosting van Ricky Gervais, misschien wel dé meest populaire host geworden ooit. En ook dit jaar spaarde hij de acteurs niet, ook al werd hij nooit echt persoonlijk. Enkel de film Pixels (2015) kreeg een serieuze veeg uit de pan, en werd door Ricky verweten minder grappig te zijn dan The Martian én Schindler’s List (1993).


the_revenant_2015_golden_globes.jpgcreed_2015_golden_globe.jpg

De Golden Globe voor Best Drama Film ging naar The Revenant (2015) en Beste Komedie…uhum…ging naar The Martian (2015) met Ridley Scott die de meest saaie acceptance speech afstak. Maar de highlight van de avond was toch wel de Golden Globe voor Beste Acteur in een Drama voor Leonardo Dicaprio voor The Revenant, alsook Sylvester Stallone als Beste Acteur in een bijrol in een Drama voor de film Creed (2015). De Golden Globe voor Beste Regisseur ging dan weer naar Alejandro González Iñárritu voor The Revenant (2015). Jennifer Lawrence wint de Golden Globe voor Beste Actrice in een komedie voor Joy (2015), Beste Actrice in een drama ging naar Brie Larson.

De award voor Beste Acteur voor een Komedie… uhum…ging naar Matt Damon, en dus niet naar Steve Carell of Christian Bale voor The Big Short (2015). Wat een beetje te verwachten was ging de Golden Globe voor Beste animatie naar Pixar’s Inside Out (2015). De Golden Globe voor Beste Script ging naar Aaron Sorkin voor Steve Jobs.


the_revenant_2015_golden_globes_best_picture.jpgthe_martian_2015_golden_globes_best_picture.jpg

De Golden Globe voor Beste Actrice in een bijrol ging verrassend genoeg naar Kate Winslet voor Steve Jobs (2015), en dus niet Alicia Vikander voor Ex-Machina (2015). Winslet wint hiermee aldus haar 3de Golden Globe.

Nieuwkomers bij de Golden Globes werden ook in de bloemen gezet. Christian Slater heeft ook zijn eerste Golden Globe Award gewonnen voor de tv-serie Mr. Robot (2015 -) met zijn eerste Golden Globe nominatie ooit. Ennio Morricone heeft dan weer zijn eerst een Golden Globe gewonnen voor zijn muziekscore in The Hateful Eight (2015), een award die Quentin Tarantino met veel trots in ontvangst mocht nemen. Zelfs Lady Gaga won een Golden Globe voor Beste Actrice in een miniserie American Horror Story.

Voor de rest van de resultaten verwijs ik naar de volledige Imdb lijst

2 Comments

  1. Cedric

    Niets voor The Big Short? Vreemd.

    Reply
  2. Gaetan

    Ik vond Ricky Gervais maar flauwtjes dit jaar. Vorige jaren was ie toch veel scherper.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *