Drama Series die 2015 niet hebben overleefd

Overal ter wereld worden series aan de lopende band gemaakt, maar de laatste jaren is er een opmars aan kwalitatieve series, en hier hebben we er al een aantal van besproken en moeten we eigenlijk constant onze Top 50 TV-Series herzien. Het succes van een film kan je op twee manieren bepalen, enerzijds met het box-office succes en anderzijds met de kritische respons van pers en publiek. Bij series ligt dit anders gezien de afleveringen uitgestrekt zijn over verschillende weken en maanden, zelfs jaren. Een goede graadmeter voor het succes van een serie is dat er een nieuw seizoen volgt, en heel wat series hebben 2015 niet overleefd, zoals de één-seizoen series “Bad Judge”, “A to Z”, “Battle Creek”, “Selfie”, “Manhattan Love Story”, ” The McCarthys” en “Marry Me”. En gezien we misschien nooit meer van deze drama TV-series zullen horen, hebben we er hier een aantal opgesomd .

TV-Series die 2015 niet hebben overleefd

1. Hannibal van Bryan Fuller (NBC)
Deze psychologische horrorserie, de prequel op The Silence of the Lambs, heeft het dus maar 3 seizoenen overleefd. Nochtans was de serie op handen gedragen door de critici, maar het publiek bleef weg. Daarnaast wilden de makers Clarice Starling introduceren, naast Mads Mikkelsen, Hugh Dancy en Laurence Fishburne. Maar blijkbaar was er een probleem met de rechten van dit personage, en heeft NBC dan maar de stekker uitgetrokken.


hannibal_poster_03_top_tv-series.jpghannibal_poster_02_top_tv-series.jpghannibal_poster_01_top_tv-series.jpg

2. Stalker van Kevin Williamson (CBS)
Stalker is een Amerikaanse actieserie van de zender CBS, rond twee detectives Jack Larsen (Dylan McDermott) en Beth Davis (Maggie Q) die sppeuren achter stalkers. Larsen en Davis onderzoeken het dreigingsniveau van elke zaak en komen in actie alvorens het stalken uit de hand loopt, terwijl ze ook nog hun persoonlijke kwellingen op afstand proberen te houden. De serie hield et slechts één seizoen uit, maar kon ook niet overtuigen bij het publiek.


stalker_tv-series_poster.jpgstalker_tv-series_pic.jpgstalker_tv-series_poster2.jpg

3. Gracepoint van Emily Kapnek (Fox)
Breaking Bad actrice Anna Gunn heeft dan toch niet kunnen overtuigen, want ook na één seizoen werd deze drama-reeks geschrapt. De serie vertelt hoe Emmett Carver (David Tennant), een politie-inspecteur met een verleden, naar het dorpje Gracepoint afreist om er de moord op een 11-jarige jongen te onderzoeken. Detective Ellie Miller (Anna Gunn) is een ambitieuze vrouw die een promotie aan haar neus ziet voorbijgaan wanneer ze verplicht wordt om samen met Carver de moord te onderzoeken.


gracepoint_tv-series_poster01.jpggracepoint_tv-series_pic.jpggracepoint_tv-series_poster02.jpg

4. State of Affairs van Chris Chibnall (NBC)
State of Affairs is een Amerikaanse drama serie over CIA-agente Charleston Tucker (Katherine Heigl) die President Constance Payton (Alfre Woodard) informeert over grote risico-gebeurtenissen over de hele wereld. Er werd uitgekeken naar de terugkeer van de Grey’s Anatomy actrice en de serie begon sterk, maar gaandeweg ging het behoorlijk bergaf, en blijft de serie ook steken bij één seizoen.


state_of_affairs_tv-series_poster01.jpgstate_of_affairs_tv-series_pic.jpgstate_of_affairs_tv-series_poster02.jpg

5. Revenge van Mike Kelley (ABC)
In deze Amerikaanse drama-serie zien we Emily Thorne (Emily VanCamp) die in de luxe wijk Hamptons terecht komt, waar iedereen aardig tegen haar doet, zonder dat ze weten dat ze uit is op wraak op de mensen die haar familie kapot maakten. Ook deze serie begon heel sterk en kon het verhaal zelfs 4 seizoenen lang rekken, ook al begon het publiek te voelen dat de makers eigenlijk een beetje hun inspiratie kwijt waren. In deze serie zagen we tevens rollen voor Madeleine Stowe en Gabriel Mann.


revenge_tv-series_poster01.jpgrevenge_tv-series_pic.jpgrevenge_tv-series_poster02.jpg

6. Resurrection van Aaron Zelman (ABC)
Is een Amerikaans fantasy drama televisieserie, gebaseerd op een roman van Jason Mott, over mensen die terugkeren uit hun dood, zonder een dag ouder geworden te zijn. De levens van de mensen uit Aurora wordt op zijn kop gezet. Het eerste seizoen was een schot in de roos, maar het tweede seizoen zag zijn kijkersbestand met meer dan de helft inkrimpen. En zo komt er geen derde seizoen. In de serie zagen we ondermeer Samaire Armstrong, Frances Fisher en Devin Kelley.


resurrection_tv-series_poster01.jpgresurrection_tv-series_pic.jpgresurrection_tv-series_poster02.jpg

7. Parenthood van Jason Katims (NBC)
Van dezelfde makers als de gelijknamige film Parenthood komt deze nieuwe serie. We volgen de kleurrijke en imperfecte familie Braverman, vier opgegroeide broers en zussen die worstelen en genieten van het ouderschap. En na 6 mooie seizoenen komt hier dan ook een einde aan. In de serie zagen we ondermeer Peter Krause, Lauren Graham, Dax Shepard, Monica Potter en Erika Christensen.


parenthood_tv-series_poster01.jpgparenthood_tv-series_pic.jpgparenthood_tv-series_poster02.jpg

8. The Messengers van Eoghan O’Donnell (CW)
The Messengers is een Amerikaanse bovennatuurlijke horror-serie, geregisseerd door de gebroeders Pang en geproduceerd door The Evil Dead regisseur Sam Raimi. Wanneer een mysterieus object neerstort op de aarde, sterft een groep op het oog onbekenden van de straling van het object. Maar dan ontwaken zij en komen zij erachter dat hen de schuld in de schoenen wordt geschoven voor de dreigende Apocalyps. In de hoofdrollen zien we Shantel VanSanten, Diogo Morgado en JD Pardo. De serie scoorde bijzonder slecht en werd na één seizoen snel afgevoerd.


the_messengers_tv-series_poster01.jpgthe_messengers_tv-series_pic.jpgthe_messengers_tv-series_poster02.jpg

9. Constantine van David S. Goyer (NBC)
Constantine is gebaseerd op de Hellblazer strips van DC Comics en de serie gaat over een ‘meester van het occulte’ genaamd John Constantine (Matt Ryan). En het moet de eerste keer zijn dat zo’n DC/Warner Bros tv-serie zo kon floppen, en staat dus in schril contrast met series als Gotham en The Flash. Ook deze serie hiel het maar één seizoen uit.


constantine_tv-series_poster01.jpgconstantine_tv-series_pic.jpgconstantine_tv-series_poster02.jpg

10. Forever van Matthew Miller (ABC)
Deze serie draait rond arts Henry Morgan (Ioan Gruffudd), een beroemdheid in New York, met een geheim. Hij bestudeert niet alleen de dood om misdrijven op te lossen, maar ook om het mysterie op te lossen dat al 200 jaar onoplosbaar leek: zijn eigen onsterfelijkheid. In zijn lange leven heeft Henry opzienbarende observatietechnieken opgedaan die indruk maken op zijn nieuwe partner, rechercheur Jo Martinez (Alana De La Garza). Elke week zal een nieuwe zaak en hun opbloeiende vriendschap nieuwe facetten tonen van Henry’s lange en kleurrijke verleden. Alleen zijn beste vriend, en vertrouweling, Abe (Judd Hirsch) kent Henry’s geheim. De serie heeft ook na één seizoen de handdoek in de ring moeten gooien, nadat ze heel wat terrein verloren aan series als Person of Interest en Chicago Fire die gelijktijdig werden uitgezonden.


forever_tv-series_poster01.jpgforever_tv-series_pic.jpgforever_tv-series_poster02.jpg

11. The Following van Kevin Williamson (Fox)
Naast Stalker werd ook deze serie van Kevin Williamson stop gezet in 2015, ook al had ze ondertussen al 3 seizoenen afgewerkt. In de serie kregen we het verhaal van de beruchte seriemoordenaar Joe Carroll (James Purefoy) die ontsnapt was uit de gevangenis en aan een nieuwe moorden begon, terwijl de FBI de hulp van agent Ryan Hardy (Kevin Bacon) inriep op om de zaak op te lossen. Hardy was verantwoordelijk voor het vastleggen van Carroll negen jaar geleden. Hardy kent hem beter dan wie dan ook. Maar de Ryan Hardy die Carroll oppakte jaren geleden is niet dezelfde man als vandaag. Hij is zowel fysiek als mentaal veranderd door het vorige nastreven van deze seriemoordenaar.


the_following_tv-series_poster01.jpgthe_following_tv-series_pic.jpgthe_following_tv-series_poster02.jpg

12. Backstrom van Hart Hanson (Fox)
Nog een serie die het maar één seizoen volhield was deze Amerikaanse Backstrom. Gebaseerd op de geroemde Zweedse criminoloog en schrijver Leif G.W. Persson’s hit serie van gelijknamige boeken. De serie concentreert zich op detective Everett Backstrom (Rainn Wilson), een ergerlijke, opvliegende detective die tevergeefs probeert zijn zelfdestructieve aard probeert te veranderen. Backstrom leidt zijn team, the Serious Crimes Unit, terwijl ze de meest gevoelige zaken van Portland proberen op te lossen.


backstrom_tv-series_poster01.jpgbackstrom_tv-series_pic.jpgbackstrom_tv-series_poster02.jpg

13. Glee van Ian Brennan (Fox)
Deze serie had wel succes, maar aan alle mooie liedjes komt een einde en na 6 seizoenen is er in 2015 ook een punt achter gezet. Het verhaal in Glee draait om een groep jongeren die, onder leiding van hun leerkracht, een koor beginnen op hun school. Dit is de fictieve William McKinley High School in Lima (Ohio). Centraal staan de gebreken van elk van hen en hoe ze moeten opboksen tegen de vooroordelen van hun medestudenten en enkele leerkrachten. In de hoofdrollen zien we Chris Colfer, Jane Lynch, Kevin McHale en Lea Michele.


glee_tv-series_poster01.jpgglee_tv-series_pic.jpgglee_tv-series_poster02.jpg

14. Hart of Dixie van Leila Gerstein (Fox)
Hart of Dixie volgt het leven van Zoe Hart (Rachel Bilson). Wanneer haar dromen in duigen vallen, verhuist ze naar Bluebell, Alabama. Daar neemt ze de kliniek over van een vreemde, maar wanneer ze daar aankomt blijkt de man overleden en blijkt het allemaal net wat anders te gaan dan ze had verwacht. En na 4 seizoenen komt hier ook een einde aan.


hart_of_dixie_tv-series_poster01.jpghart_of_dixie_tv-series_pic.jpghart_of_dixie_tv-series_poster02.jpg

15. Utopia van Dennis Kelly (Channel 4)
Ook gestrand op twee seizoenen is deze donkere en raadselachtige Britse thriller. Wanneer een niet-verbonden groep mensen zich bevinden in een manuscript voor een legendarische roman, veranderd hun leven drastisch, wanneer ze achterna worden gezeten door een moorddadige organisatie. De reeks stond op het punt een Amerikaanse adaptatie te krijgen onder leiding van David Fincher, maar zoals veel projecten waarin Fincher aan boord komt, wordt het budget dermate hoog dat veel geldschieters uiteindelijk afhaken.


utopia_tv-series_poster01.jpgutopia_tv-series_pic.jpgutopia_tv-series_poster02.jpg

***Related Post***
07/06/2014: Top 50 Beste TV-Series

3 Comments

 1. Stef

  Ik moet toegeven dat ik veel van die series niet heb gezien. Misschien als ze ook meer de Europese markt zouden bespelen zou het allemaal zo’n vaart niet zijn gelopen.

  Reply
 2. Cedric

  Veel van die series kwamen gewoon in het vaarwater van veel betere series zoals Game of Thrones en True Detective.

  Reply
 3. Emilie

  Wel spijtig dat er een einde komt aan Hannibal, en dit omwille van een zaak rond de rechten van een personage. Snap het zelf niet goed. Er zijn heen problemen met de rechten van Lecter, maar wel met deze van Clarice Starling?

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *