Een kakkerlak krakende Goodnight Mommy trailer

Een horrorfilm hoeft niet altijd met vampieren en serial killers te zijn, het kan ook binnen de huiselijke kring tussen een moeder en haar twee 9-jarige tweeling zonen. Goodnight Mommy (2014) (Ich Seg, Ich Seh) is de debuutfilm van twee Oostenrijkse filmmakers, Severin Fiala en Veronika Franz. De twee vonden elkaar 17 jaar geleden met gelijkaardige filmvoorkeuren. De trailer ziet er fascinerend uit en het is een plezier om eens twee NIET-genre regisseurs aan het werk te zien.

goodnight_mommy_ich_seh_ich_seh_2014_poster.jpg

Korte inhoud: In een afgelegen hut aan de rand van een bos wacht een negenjarige tweeling op de terugkeer van hun moeder (Susanne Wuest), die in een schoonheidsinstituut in behandeling is geweest. Wanneer ze thuiskomt, haar hoofd nog verbonden na de cosmetische operatie, is niets nog hetzelfde. Elias (Elias Schwarz) en Lukas (Lukas Schwarz) twijfelen of de persoon die zich nu in het huis bevindt, wel hun moeder is.

De beelden zijn gemaakt met mooie 35 mm fotografie (een bewuste keuze want op het einde van de credits zou staan “Shot on glorious 35mm”). Draaien op pellicule is niet goedkoop en voor een film gemaakt met een minuscuul budget houdt zoiets zeker een risico in. De schokkende camera lijkt ingeruild voor een meer statische – maar daarom niet minder doeltreffende – aanpak. Het is in ieder geval een gestileerde film te gaan worden, in een stijlvolle villa, die ons compleet van stuk zal brengen. Het lijkt ook wel iets van een verhaal die in de laatste act alles op zijn kop zal zetten.

Ik heb er in ieder geval zin in, ook al lijkt het erop dat de meningen over de film verdeeld te zijn. Het is in ieder geval a-typische horrorprent, met resonanties van David Cronenbergs Dead Ringers (1988). De twee filmmakers zijn ook twee documenairemakers die toevallig in het horrorgenre zijn verzeild nadat ze een advertentie zagen van een ‘extreme makeover’ en de impact dat zou kunnen geven binnen een gezin.


goodnight_mommy_2015_pic01.jpggoodnight_mommy_2015_pic02.jpggoodnight_mommy_2015_pic03.jpg
© Sony Pictures Home Entertainment

Ik hoop dat we deze film in ieder geval ooit bij ons te zien zullen krijgen in de bioscoop. Goodnight Mommy is ondertussen in zowat elk filmfestival vertoond geweest, ondertussen zo’n 37 stuks, en zo’n 7 prijzen gewonnen. Laat weten wat jullie van de trailer denken.

*** Goodnight Mommy trailer ***


2 Comments

  1. Menno

    trailer doet geen recht aan de film, dat meer een gezinsdrama is. Hij triggert wel! 😉

    Reply
  2. henk

    This is the baddest horror movie I’ve ever seen! I don’t know how People could say this is the scariest movie ever?!

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *