Australische zombie-horror met Wyrmwood: Road of the Dead

Er is een trailer uit van een nieuwe independent Australische horrorprent genaamd Wyrmwood: Road of the Dead (2014), het regiedebuut van Kiah Roache-Turner die met zijn eerste film wil uitpakken met zombie-horror. Ook al hebben we hier te maken met een versleten genre, ziet de eerste trailer er toch behoorlijk fris uit.

Wyrmwood,Kiah Roache-Turner,zombie,horror,Jay Gallagher,Catherine Terracini,Meganne West,mad max fury road,Dawn of the Dead

Korte inhoud: Barry (Jay Gallagher) is een doodgewone automonteur die overdag werkt en de avonden doorbrengt met zijn vrouw Annie (Catherine Terracini) en hun dochter Meganne (Meganne West). Het is een rustig bestaan dat wordt omgegooid wanneer zijn zus Brooke belt met de mededeling dat er een uitbraak van zombies plaatsvindt. Een ware zombie-apocalyps is begonnen en Barry zal drastische maatregelen moeten nemen om in leven te blijven.

De film kwam vorige maand uit in de Amerikaanse bioscopen en de reacties waren behoorlijk positief, en dan met name over het originele script, met zijn vele leuke details zoals zombiebloed die gebruikt kan worden als benzine of het personage van Brooke die de horde zombies kan controleren nadat zij geïnjecteerd werd met een chemische cocktail. Iedereen is het vrijwel over eens dat het een indrukwekkende debuutfilm is, met knipoogjes naar Dawn of the Dead, Evil Dead, Bad Taste, Re-Animator en uiteraard Mad Max. Nog meer opmerkelijk is dat deze prent gemaakt zou zijn met het belachelijk laag budget van 160’000 dollar.

Ik verwacht niet dat deze prent ooit bij ons zal uitgebracht worden, maar deze film heeft in ieder geval zijn productiebudget al vele malen terugverdiend. En nu zijn er zelfs al plannen voor een sequel, Wyrmwood 2 (201?). Ondertussen is het aftellen naar Mad Max: Fury Road (2015) die op 13 mei 2015 bij ons in de zalen moet uitkomen. Het budget van deze prent is duizend keer hoger, maar verwacht wordt dat het ook wel de box-office zal veroveren.


wyrmwood_road_of_the_dead_2014_pic01.jpgwyrmwood_road_of_the_dead_2014_pic02.jpgwyrmwood_road_of_the_dead_2014_pic03.jpgwyrmwood_road_of_the_dead_2014_pic05.jpg
© Guerilla Films

*** Wyrmwood: Road of the Dead trailer ***

2 Comments

  1. Damien

    Deze zal wel ergens op een filmfestival vertoond worden, Biff of het Off Screen festival. Ik hoop het in ieder geval want de trailer is wel vet!

    Reply
  2. David Aerts

    Ziet er inderdaad behoorlijk goed uit! Zelf voor een versleten genre 😉

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *