Poltergeist remake is dan toch geen kinderfilm

En hier hebben we dan de eerste trailer van de Poltergeist (2015) reboot, in regie van Gil Kenan (City of Ember, Monster House). Maar de man achter de regisseur die de touwtjes in handen heeft is horror-meester en producer Sam Raimi.

poltergeist_2015_poster.jpg

Korte inhoud: Het rustige leven van de familie Bowen wordt verstoord door geesten. Op het eerste gezicht lijken de geesten vriendelijk te zijn: ze verplaatsen objecten als amusement voor het gezin. Maar dan worden ze gemeen en beginnen ze het gezin te terroriseren. Ze gaan zelfs zover dat ze hun dochter Madison (Kennedi Clements) kidnappen. Eric (Sam Rockwell) en Amy (Rosemarie DeWitt) beslissen de hulp in te roepen van een klopgeestspecialist Carrigan Burke (Jared Harris).

De originele Poltergeist (1982) van Tobe Hooper, gebaseerd op een verhaal van Steven Spielberg die de film ook heeft geproduceerd, was echt wel een schrikwekkende film. De casting van het meisje (Heather O’Rourke) zat er ook boenk op en er kwamen uiteraard ook twee sequels. Het tragische was dat het meisje na de shooting van de 3de film stierf op 12-jarige leeftijd aan de ziekte van Crohn.

De nieuwe trailer toont naar mijn gevoel net iets teveel en dat is nooit geen goed teken en is eigenlijk niet zo huiveringwekkend als wat je zou verwachten, maar het lijkt er ook niet op dat het een kinderfilm zal worden ondanks de PG-13 rating. Het origineel was ook een PG film, wat uiteindelijk toen ook aanzien werd als een soort PG-13 rating. Het begint goed maar nadien vervalt hij in een horror-cliché montage van jump scares. Het feit is wel dat de makers cruciale wijzigingen hebben doorgevoerd. De namen van de familie zijn gewijzigd en het jonge meisje heeft bruin haar in plaats van blond. We horen ook het bekende zinnetje: “There heeeeeere …” niet.

Er is nog maar weinig bekend over het verhaal, maar de grote lijnen zijn wel dezelfde (het tv-toestel, de clown, …). Je zou kunnen zeggen dat de film toch wat afstand wil nemen van het origineel om zo de fans niet de bruuskeren. Heather O’Rourke is gezien de omstandigheden onvervangbaar en misschien is het maar beter om deze film een reboot te geven in plaats van een remake. Poltergeist 22 juli 2015 bij ons in de bioscoop.

*** Poltergeist trailer ***

5 Comments

 1. Sick Puppy

  Horrorfilms met een PG13 rating gaan nooit voluit, maar dit wil niet zeggen dat het niet goed kan zijn.

  Reply
 2. Blackmoon

  De originele Poltergeist is geen R-rated film. R-ratings geven ze wanneer er veel geweld in voorkomt, en dat is bij deze films toch niet de bedoeling.

  Reply
 3. Damien

  De Insidious films zijn ook PG-13, en dat waren ook geen “kinderfilms”.

  Reply
 4. Fabian

  Dit zal het origineel nooit overtreffen.

  Reply
 5. Leon

  Deze film valt echt kompleet tegen. Nadat het meisje in de tv verdween, verloor ik de interesse.
  Het kwam bij mij over, alsof je je wilt haasten, een film te maken in 10 minuten tijd. Je valt vaak van de hak op de tak, wat het gehele verhaal niet kompleet en fatsoenlijk volgend maakt.
  Sommige momenten waren echt overdreven en maakte het niet meer spannend. Ze hebben sommige momenten van het origineel weg gelaten, vraag me af waarom, als je een remake maakt.
  Tegenover de originele versie, is deze remake niet goed bevallen.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *