Een grotere rol voor Jennifer Lawrence in X-Men: Apocalypse

Het zal jullie waarschijnlijk al zijn opgevallen dat de rol van Mystique (Jennifer Lawrence) al iets groter was met X-Men: Days of Future Past (2014) van Bryan Singer in tegenstelling tot X-Men: First Class (2011) van Matthew Vaughn. En als we scenarist Simon Kinberg mogen geloven zal haar screentime enkel maar toenemen in de opkomende X-Men: Apocalypse (2016).

x-men_apocalypse_poster_2016_mystique.jpg

In een interview bij de collega’s van Collider zei de scenarist van Mr. and Mrs. Smith (2007), Sherlock Holmes (2009) en X-Men: Days of Future Past (2014) dat de nieuwe X-Men film de relatie tussen de blauwe mutant Mystique en Beast (Nicholas Hoult). Daarnaast zal de relatie tussen Charles Xavier en Erik “Magneto” Lehnsherr verder uitgewerkt worden, alsook hun invloed op het personage van Mystique. Zij was immers opgegroeid met Charles en volwassen geworden onder Erik. Bijgevolg heeft het personage van Jennifer Lawrence de twee levensfilosofieën meegekregen en zit ze dus iets complexer in mekaar dan de andere personages.

Met het mega-box-office succes van Days of Future Past met een slordige 746 miljoen dollar wereldwijd (en werd zo de meest succesvolle X-Men ooit) wil de studio nog niet meteen de stekker uit de franchise trekken, ook al heeft Singer duidelijk gemaakt dat Apocalypse een eindpunt zal betekenen. Nu heeft Kinberg verduidelijkt dat de film het einde van de First Class film zal zijn en er in de toekomst wel nog nieuwe X-Men films mogelijk zijn (lees: met andere acteurs).

“Je kunt stellen dat X-Men: Apocalypse zeker het einde van een trilogie voor de First Class karakters betekent, wat niet wil zeggen dat we ze niet zien in de toekomst films, laten we het tenminste hopen, maar met deze film zal deze verhaallijn afgrond worden. Ik denk dat de vriendschap tussen Erik en Charles, die altijd al een integraal onderdeel vormde van de franchise, een aandachtspunt zal blijven en dat zal ook zeker verdiept worden met Apocalypse,” zegt Kinberg. “Ook de relatie tussen Beast en Mystique is een heel interessant gegeven die we niet voldoende hebben kunnen uitwerken in Days of Future Past. Maar we hebben nu een nieuwe kans met Apocalypse om dat wel te doen. “

X-Men: Apocalypse zou zich deze keer hoofdzakelijk afspelen in de jaren 80 en voor de filmmakers is dit ook een leuke periode om in te werken. “We hebben veel plezier met het vooruitzicht te werken in de jaren ’80. Het is een decennium waarin zowel Bryan als mezelf zijn opgegroeid met de muziek, de stijl, de esthetica, … Het uitwerken van de erfenis van films uit de jaren ’80 is iets waar we naar uitkijken.” geeft Kinberg toe. Over het budget wou hij zelf nog niets kwijt maar je kan ervan uitgaan dat in deze laatste film ‘de grootste’ zal worden qua actie en setdesign. Maar we zullen nog anderhalf jaartje moeten wachten op het resultaat.

***Related Posts***
20/05/2014: X-Men: Days of Future Past filmbespreking
30/03/2014: Singer verdedigt zijn keuzes in X-Men: Days of Future Past
06/06/2011: X-Men: First Class filmbespreking
10/03/2011: X-Men: First Class lijkt veelbelovend

3 Comments

  1. Brix

    Dit is gewoon omdat het Jennifer Lawrence is die ineens populair geworden is. Ik kan me niet herinneren dat ze in de Marvel comics zo populair was.

    Reply
  2. Al DeNiro

    Had Singer niet eens laten vallen dat er nog een 4de film in aantocht zou zijn die zich in de jaren ’90 zou afspelen??

    Reply
  3. quantum

    Dat is gewoon BS! Ik denk dat ik voor iedereen spreek als ik zeg dat niemand opgewonden raakt door de relatie Beast/Mystique.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *