Horrible Bosses 2 (2015) **½ Blu-ray review

Vorige week heeft Warner Bros de Blu-ray van de R-rated komedie Horrible Bosses 2 (2014) uitgebracht. De bedoeling van de filmmakers was om even stout te zijn als Horrible Bosses (2011). En dat is in principe wel gelukt, maar het schijnbaar amusement die de acteurs hebben beleefd bij het draaien van deze sequel, sloeg niet meteen over tot bij de kijker.

horrible_bosses_2_2014_poster.jpg

Er is wel een regisseurswissel gebeurd, en dat is misschien wel de oorzaak van de wat troosteloze en getelefoneerde grappen. Seth Gordon, die toch wel een behoorlijk slechte beurt maakte met Identity Thief (2013), werd vervangen door Sean Anders, die eigenlijk niet veel beter deed met zijn oerslechte That’s My Boy (2012). En ook al kreeg hij hier een behoolijk filmbudget en een pak A-List acteurs, bakt hij er uiteindelijk niet zo heel veel van.

Korte inhoud: Nick (Jason Bateman), Dale (Charlie Day) en Kurt (Jason Sudeikis) besluiten samen een eigen bedrijf te beginnen zodat ze hun eigen baas kunnen zijn. Een geniepige investeerder (Christoph Waltz) heeft echter andere plannen met hun veelbelovende bedrijf, plannen waarbij Nick, Dale en Kurt helaas niet bij horen, en voordat ze nog maar één cent hebben verdiend staan ze alweer op straat. De wanhoop nabij, besluiten de drie bijna-entrepreneurs om Rex (Chris Pine), de investeerders’ zoon, te ontvoeren en hem te gijzelen totdat ze de macht over hun eigen bedrijf weer terug hebben.

Uiteraard is er opnieuw een plaats voor Jennifer Aniston (pics) en Kevin Spacey in een ietsiepietsie bijrolletje van geen enkel belang, maar geen Colin Farrell deze keer. Hij was blijkbaar de enige die het script had gelezen. Jamie Foxx keert ook terug voor een onnozel cameo-rolletje. De ‘bosses’ zijn deze keer niet Aniston en Spacey maar wel Bateman, Day en Sudeikis die deze keer hun eigen bedrijfje hebben opgericht. Het script is ook afkomstig van Sean Anders die eerder het niet zo grappige We’re the Millers (2013) schreef.

Het script is zo lui dat het zelfs niet meer te maken heeft met “horrible bosses”. Het is een mengelmoes geworden van slecht gefilmde achtervolgingen, achterlijke scènes en komedie-dialogen die snel op elkaar worden afgevuurd, maar spijtig genoeg allemaal hun target missen. De tussenkomst van Chris Pine was veelbelovend. Die scène waarin Chris Pine in de ‘captain seat’ wil zitten is wel grappig, maar ze zijn mijlenver verwijderd van de The Hangover films. Chris Pine zie ik liever in een komediefilm dan in een actie-thriller zoals Jack Ryan: Shadow Recruit (2014), maar hier speelt hij wel wat onder zijn niveau. Hetzelfde kan gezegd worden van Christoph Waltz, die dringend moet stoppen met dergelijke typecasting rollen.


horrible_bosses_2_2014_blu-ray_pic01.jpghorrible_bosses_2_2014_blu-ray_pic02.jpghorrible_bosses_2_2014_blu-ray_pic03.jpg
© Warner Home Video

Op de Blu-ray van Horrible Bosses 2 staat niet alleen de uncut versie met 8 minuten extra beeldmateriaal (Neen, die 8 minuten stellen niks voor), maar tevens ook nog heel wat extra beeldmateriaal rond de film. Geen audiocommentaar. Logisch, want de regisseur had al niet veel te vertellen met zijn film. De eerste film had een aantal geslaagde grappen, maar deze sequel voelt aan als microgolfoven-verwarmde nonsens die ze niet hebben gebruikt in de eerste film.

rating


Beoordeling: 2.5 / 5

Recensie door op 2 mei 2015

***Related Post***
12/01/2014: We’re the Millers Blu-ray review
11/03/2012: Horrible Bosses Blu-ray review
05/01/2012: Horrible Bosses 2 in de maak
16/05/2011: Jennifer Aniston als foute tandarts

*** Horrible Bosses 2 trailer ***

1 Comment

  1. Gleny Boy

    Ik kan mij zelfs niet meer herinneren van de eerste film. Wat doet Christoph Waltz nu in zo’n film?

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *