Het Playstation Network brengt de sci-fi comic-serie Powers uit

Het ziet er naar uit dat Playstation Network binnenkort (december 2014) zijn eerste tv-series zal streamen. De beslissing werd genomen door Sony Pictures die de serie “Powers” (2014-), gebaseerd op de gelijknamige comic-reeks van Brian Bendis en Mike Avon Oeming voor Icon Comics (Marvel), reeds wou uitbrengen in 2001. Maar het heeft geduurd tot 2009 met de komst van het tv-station FX Networks (een onderdeel van 20th Century Fox) dat het project uiteindelijk van de grond kwam.

Korte inhoud: Powers speelt zich af in een wereld waarin super-powers relatief vaak voorkomen, maar daarom niet alledaags. In de serie volgen we twee detectives, Christian Walker (Sharlto Copley) en Deena Pilgrim (Susan Heyward), politieagenten uit de Chicago Homicide afdeling, gespecialiseerd in zaken met individuen die over superkrachten beschikken. Walker was vroeger zelf een gekostumeerde superheld genaamd Diamond, maar werd een politieagent nadat hij zijn capaciteiten verloor.


retro_girl_powers.jpg

In 2011 werd dan een eerste piloot aflevering gedraaid. Eerst werd gedacht aan Charles S. Dutton als Captain Cross en Lucy Punch als Deena Pilgrim, maar deze acteurs werden uiteindelijk vervangen. Toch was FX niet meteen opgezet met het resultaat en er kwamen rewrites en reshoots. In maart van dit jaar hadden ze het bij het rechte eind beet. Johnny Royalle werd vertolkt door Vinnie Jones, Bailee Madison vertolkt dan weer de rol van Calista, een jonge en slimme Power wannabe – die eigenlijk nog maar weinig gemeen heeft met het personage in de comic. Voor de rol van Walker werd eerder belend dat Jason Patric gecast zou worden, maar dat zou gaan om de Walker uit het verleden en niet de hedendaagse Walker. Deze rol zou gaan naar Sharlto Copley (District 9, Elysium).

Een andere rol die in het oog springt is deze van Retro Girl, en op dit moment zou nog steeds gedacht worden aan de knappe 26-jarige Canadese Carly Foulkes, die meteen ook haar debuut zou maken. Carly is een bekend model, en wordt door velen herkend als The T-Mobile Girl uit diverse tv-spotjes. Maar blijkbaar zou er ook een hedendaagse Retro Girl gecast worden, maar daar wordt nog naar gezocht.

De slechterik van dienst wordt gespeeld door Eddie Izzard (Valkyrie, Ocean’s Thirteen). Hij wordt beschreven als een “top-level” Power die de afgelopen twee decennia al werd opgesloten. Hij zou ook al een verleden hebben met één van onze hoofdpersonages; hij zou Walker’s mentor geweest zijn (ook iets wat niet overeen komt met de comic – gezien die twee elkaar gewoon niet kunnen uitstaan). De serie mag je wel niet gaan verwarren met “Power” (2014 – ), over een club eigenaar in het New Yorkse die ook een drugsbaron blijkt te zijn. Wel een beetje vreemd dat twee series met bijna dezelfde naam in roulatie zijn op hetzelfde moment.

Hoe dan ook, het is wel leuk – tenminste voor diegene die in bezit zijn van een Playstation 4 – om niet te moeten wachten op de Belgische release van deze serie. Tenzij Playstation de distributie van de serie in zones zal indelen. Maar het zou me verbazen en er is hier ook geen enkele reden voor.

Update 19/08/2014: Vandaag is de beslissing gevallen dat de 49-jarige Michelle Forbes de rol van Retro Girl zal spelen. Eerder was al bekend dat de 26-jarige Carly Foulkes haar jongere versie van Retro Girl zou spelen. De casting is op deze manier wat verwarrend, maar dat zal spoedig uitgeklaard worden na het zien van de eerste trailer.

1 Comment

  1. Al DeNiro

    Wel raar dat ze de serie uitbrengen op PS4? Ik ken hier slechts een handvol mensen met een PS4, laat staan dat ze interesse hebben om een dergelijke serie te volgen.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *