Extended trailer en making-of voor Sin City: A Dame to Kill For

Vanaf morgen gaat Sin City: A Dame to Kill For (2014) van Frank Miller en Robert Rodriguez in première. En om iedereen nog even het geheugen op te frissen is een nieuwe extended trailer uitgebracht met zelfs een interessant making-off filmpje die laat zien dat alles op de set er behoorlijk steriel uitziet met hun green key en tracking points.

a_dame_to_kill_for_2014_poster01.jpg

Korte inhoud: Ava Lord heeft haar man Dwight (Josh Brolin) verraden, een punt achter hun relatie gezet en hem verlaten voor een rijkere man. Jaren later keert Ava terug naar Dwight en beweert dat ze misbruikt wordt in haar huwelijk en vraagt hem te helpen. Wanneer Ava echter Dwight op laat draaien voor de moord op haar man probeert Dwight samen met Marv (Mickey Rourke) zijn naam te zuiveren.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet echt onder de indruk was van de clip die ze begin deze maand de wereld instuurden. Ik vond het er nogal plattekes aan toe gaan met een zwaarlijvige Marv die er behoorlijk bezopen uitzag alsof hij met een kater uit zijn bed werd gehaald en voor een greenkey werd gezet. De effecten waren tevens iets wat je zou verwachten in een From Dusk Till Dawn prent en de montage zag er wat wild uit (en ik zwijg nog over die head-crush). Ondanks het feit dat we hier te maken hebben met dezelfde regisseurs achter de camera, heb ik de indruk dat we toch voor een stuk verwijderd zijn van die iets meer gereserveerde film noir toon uit Sin City (2005). Maar hopelijk was dit fragment geen weerspiegeling van wat deze sequel in petto heeft.

En ook al ben ik wel een fan van het werk van Eva Green (pics), was ik ook al niet overtuigd van het acteerwerk in deze clip. Ik vond het allemaal nogal theatraal en de uitgestoken boezem van Eva was ook een serieuze afleiding. Ik vond haar acteerwerk nog het best in haar debuutfilm The Dreamers (2003) (waar ze ook al naakt rondliep) en zelfs in Casino Royale (2006) speelde ze gewoon een knappe rol als Vesper. Maar nadien is het allemaal wat bergaf gegaan met flauwe rollen (cf. Dark Shadows, 300: Rise of an Empire). Eva heeft nood een aan karakterrol in een drama in plaats van nog maar eens de half naakte femme fatale te gaan spelen.

Sin City: A Dame to Kill For komt bij ons op 17 september 2014 in de zalen. Los van de wat tegenvallende clips ben ik er toch naar benieuwd.

***Related Post***
01/06/2014: Gecensureerde Eva Green poster van Sin City: A Dame to Kill For
16/03/2013: Sin City Blu-ray review


*** Sin City: A Dame to Kill For extended trailer + Making-Off ***

3 Comments

 1. Boyo

  Zoals bij vele sequels voel je wel dat de nieuwigheid eraf is. Ik herinner me nog het revolutionaire karakter van de eerste film met zijn zwart/wit/rood comic fotografie. Dit is gewoon weer van hetzelfde maar met een nieuw verhaal.

  Reply
 2. Madila

  Met die zware make-up die Mickey Rourke draagt zie je nauwelijks zijn gelaatsuitdrukkingen.

  Reply
 3. govert

  Bij de eerste film zat een volledige green screen opname van de film .Vergeet niet dat de eerste revolutionair was in zijn soort. De eerste echte comic verfilming De perfecte mix van film en comic Daar heeft nog geen comic verfilming van daarna aan kunnen tippen….

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *