Eerste Leprechaun: Origins trailer

Het heeft er alle schijn van dat Leprechaun: Origins (2014) geen bioscoop release zal krijgen, maar zal uitgebracht worden op Video On Demand en DVD – waarschijnlijk omwille van zijn te harde R-rated karakter.

Leprechaun Origins,Leprechaun,Zach Lipovsky,horror,Dylan Postl,Andrew Dunbar,Stephanie Bennett,Brendan Fletcher,Melissa Roxburgh,Jennifer Aniston,Warwick Davis

Nochtans leek de film van Zach Lipovsky nog wel veelbelovend. Gisteren hebben WWE Studios en Lionsgate in ieder geval zijn eerste trailer uitgebracht met de worstelaar Dylan Postl, beter bekend als Hornswoggle of Little Bastard in de hoofdrol.

Korte inhoud: Een groepje Amerikaanse jongeren – Ben (Andrew Dunbar), Sophie (Stephanie Bennett), David (Brendan Fletcher) en Jeni (Melissa Roxburgh) – trekken rond in een verlaten Iers dorpje en leren er een gruwelijke geschiedenis van een duivelse kabouter. De inwoners van het dorp vertellen de jongeren dat ze een verlaten hut kunnen betrekken aan de rand van het bos. Maar al snel zullen de jongeren beseffen dat de legende van de Leprechaun wel eens een gruwelijke waarheid kan zijn wanneer een vreemd wezen de jacht op de twee koppels heeft ingezet.

Dit is ondertussen de 7de Leprechaun film die het daglicht ziet, en het is zowat allemaal begonnen met Leprechaun (1993) met ondermeer Jennifer Aniston en Warwick Davis in de hoofdrollen. Deze horrorprent trok op niet veel, en hetzelfde kon gezegd worden van de vele sequels. Soms zo slecht dat het eigenlijk wel grappig was. Deze film lijkt de Platinum Dunes tour op te gaan met betere fotografie met iets meer geweld. Je zou de film zelfs een beetje kunnen vergelijken met de Chucky films, waarin een pop vervangen is door een boosaardige dwerg.

In de eerste trailer van de film krijgen we in ieder geval nog niet de Leprechaun te zien, enkel de jongeren die voor hun leven vrezen. Het cliché van e ‘cabin in the woods’ kan in ieder geval niet groter zijn, en dat wordt zelfs voor een stuk ontkracht in de trailer. Toch ziet het er niet uit als een typische B-film, en lijkt het op een leuke popcorn horrorprent. Maar vergis u niet, dit is B-film materiaal. Ik vind het trouwens grappig dat de locaties allesbehalve op Ierland lijken. Het lijkt wel een mengeling tussen Texas met een aantal Noord-Amerikaanse vlaktes, maar in ieder geval NIET Ierland. Maar dat heb je wel vaker met Amerikaanse horrorfilms die zich in Europa afspelen, als het maar een beetje buitenlands is volstaat het. Amerikanen zouden toch het verschil niet kennen tussen Holland en Italië, maat staan Ierland en Canada (waar de film uiteindelijk werd opgenomen). Maar hopelijk kan dit de prent niet bederven.


*** Leprechaun: Origins trailer ***

2 Comments

 1. Shifty

  Ik heb zelf nog geen enkele Leprechaun film gezien, maar het ziet er inderdaad uit als old-school horror.

  Reply
 2. kanka34

  Zeer goede film.
  Ik beveel!

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *