Die Hard regisseur klaar voor nieuwe film na gevangenisstraf

Bij ons komt een gedrogeerde gek die een MIVB controleur dood slaat 40 maanden met uitstel, terwijl aan de overkant van het water regisseur John McTiernan een effectieve celstraf kreeg van één jaar voor afluisterpraktijken.

john mctiernan,red squad,charles roven,rollerball

McTiernan had een privé-detective ingehuurd om producer Charles Roven met wie hij Rollerball (2007) maakt. De grootste fout die de actie-reigisseur (Die Hard, Predator, The Hunt for Red October, Last Action Hero) maakte, was te liegen tegenover de FBI. McTiernan had eerst 4 maanden gekregen maar ging in beroep en zijn straf werd aangedikt in plaats van kwijtgescholden.

De gevangenisstraf van een jaar, die niet kon worden ingekort wegens goed gedrag, schoot bij veel filmmakers in Hollywood in het verkeerde keelgat. Daarom werd de Facebookcampagne Free John McTiernan opgericht, waar onder anderen Samuel L. Jackson en Alec Baldwin zich hard voor hebben gemaakt. De regisseur bracht zijn tijd wel door in een minimum security gevangenis tussen witteboord criminelen en politieagenten die hun boekje te buiten zijn gegaan.

In april verlaat hij de gevangenis, en wil meteen het werk gaan hervatten met een nieuwe actiefilm, genaamd Red Squad (2014). Momenteel zijn ze nog op zoek naar extra financiering op de European Film Market tijdens het filmfestival van Berlijn, maar het verhaal zou al rond zijn. Het zou gaan over een losgeslagen agent van de Amerikaanse anti-drugseenheid DEA die met zijn team de confrontatie aangaat met een drugsbaron in een dorpje aan de Mexicaanse grens.

Deze affaire heeft er niet alleen voor gezorgd dat de regisseur een jaar achter de tralies ging, maar dat hij tevens in 10 jaar tijd geen films meer heeft gemaakt. De man is ondertussen 63 geworden en als actieregisseur heeft hij zijn vakkennis in nieuwe film- en verteltechnieken niet kunnen bijschaven, en net voor dergelijke genres is dit wel een must. Tenzij je helemaal old-school gaat zoals Sylvester Stallone dat tegenwoordig doet. Benieuwd wat hij er uiteindelijk van zal bakken.

***Related Post***
10/04/2006: Hollywood schandaal !

2 Comments

  1. Jurgen

    Het zou tijd beginnen worden! Erg voor zo’n banaliteit dat hij gans zijn carrière moet stopzetten.

    Reply
  2. Dougie

    John McTiernan is the man !

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *